Satılan her 3 araçtan biri Ford Trucks oldu
2019 Uluslararası Yılın Kamyonu ödüllü çekicisi F-MAX ile hem yurt dışı hem de iç pazarda büyümesini sürdüren Ford Trucks, pandeminin etkilerine rağmen 2020’nin ilk 9 ayında hedeflerine ulaşmayı başardı.
Eylül sonu itibarıyla Türkiye ağır ticari endüstrisinde %30,9 pazar payına sahip olduklarını vurgulayan Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, “Pandemiye rağmen F-MAX ile çekici segmentinde tarihimizin en yüksek pazar payına ulaştık. F-MAX, Mayıs-Haziran aylarında Türkiye’nin en çok satılan çekicisi olurken Ford Trucks, Türkiye ağır ticari pazarında satılan her 3 araçtan biri oldu” dedi.
Ford Otosan’n ağır ticari markası Ford Trucks, pandeminin etkileri ile geçen 2020 yılının ilk 9 ayında hedeflerin ve beklentilerin üzerinde bir büyüme yakalamayı başardı. İç pazarda F-MAX ile yeni rekorlar kıran Ford Trucks, pandemi sebebiyle dikkat çekici bir şekilde daralan Avrupa pazarında ise yayılım hedeflerini uzun vadeli bakış açısıyla koruyor.
“Türkiye ağır ticari pazarında satılan her 3 araçtan biri Ford Trucks oldu”
ITOY ödüllü F-MAX’in başarısı ve müşterilerden gelen yoğun taleple çekici tarafında önemli bir yükselişe imza attıklarını belirten Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, şunları söyledi:
“Ford Trucks olarak, pandeminin zorlayıcı etkilerine rağmen Eylül sonu itibarıyla %30,9 pazar payına ulaştık. 2020 yılında ağır ticari araç endüstrisinin %66‘sını oluşturan çekici segmentinde %24,1 ile tarihimizin en yüksek pazar payına ulaştık. Bu başarıda elbette, ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu’ ödülüne layık görülen çekicimiz F-MAX’in rolü çok büyük. Uluslararası ödüllü çekicimiz, özellikle konfor ve düşük yakıt tüketim değerleri ile müşterilerden yoğun talep görüyor. Mayıs-Haziran aylarında Türkiye’nin en çok satılan çekicisi F-MAX oldu. Ford Trucks olarak bu sayede 2018 yılında %15,6, 2019 yılında %17,9 olan çekici segmentindeki payımızı %24’lere yükseltme başarısı gösterdik. Geldiğimiz noktada Türkiye ağır ticari pazarında satılan her 3 araçtan biri Ford Trucks oldu. İtfaiyeden, çöp aracına, inşaattan yollara, tüm taşımacılıkta yerli üretimle ülkemize hizmet etmekten gurur duyuyoruz.”
Pandemi ile e-ticaret'in arttığını ve lojistikte talebin yükseldiğini ekleyen Turfan, “Fiziksel yapılan birçok alışveriş e-ticarete kaydı, bu da doğal olarak lojistik ve nakliye ihtiyacını artırdı. Pandeminin bu etkisine paralel olarak, özellikle kamyon, çekici talebinde artış devam ediyor. Kamudaki siparişlerin de aynı şekilde aksamadan devam etmesi oldukça önemli. Önümüzdeki dönemde bu artışın devam edeceğini öngörmekteyiz” diye konuştu.
“Uluslararası pazarlarda güçlü büyüme hedeflerimizi pandemiye rağmen koruyoruz”
ITOY ödüllü F-MAX’in global büyüme planlarında çok önemli bir eşiğe geçmelerini sağladığını ve yurtdışı pazarlardan yoğun bir talep görmeye başladıklarını aktaran Turfan, “Orta ve Doğu Avrupa'daki genişlememizi 2018'de tamamlamıştık. Geçtiğimiz yıl da Batı Avrupa'daki genişlememizi; İspanya, Portekiz ve İtalya'daki distribütörlerimizi atayarak başlattık. Pandemi sebebiyle Batı Avrupa pazarında yer alan İtalya ve İspanya’nın ve Orta Doğu Bölgesi’nin salgından yüksek ölçüde etkilenmesi ciddi bir daralma yaşanmasına neden oldu. Nisan ayında %70’leri gören daralmanın ölçütü mayısla beraber %50’ye çekildi. Ancak uzun vadeli bakış açımızla Avrupa’da daralan pazara rağmen hedeflerimizi koruyoruz. Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg başta olmak üzere Avrupa’da yeni gireceğimiz birçok pazarda var olma hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.” dedi.
Orta ve Doğu Avrupa’da Ford Trucks’ın dikkat çekici başarı kazandığını vurgulayan Turfan ayrıca, “Avrupa’da ilk girdiğimiz pazarlardan Romanya'da 2,5 yılda 1.000 araç sattık ve %12,5 pazar payına sahibiz. 2 yıldır üst üste inşaat segmentinde liderliğimiz sürüyor. Ukrayna'da toplam %10 pazar payına ulaştık ve yol kamyonunda %14 payımız var. Macaristan'da ise inşaat segmentinde lider olarak yolumuza devam ediyoruz. Yeni girdiğimiz diğer pazarlarda da bu başarıları elde edeceğimize eminiz” diye konuştu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.