Otokar, Türkiye Otobüs Pazarında 16. Kez Liderliğini korudu

Otokar, Türkiye Otobüs Pazarında 16. Kez Liderliğini korudu

Otokar, 2024 yılında Türkiye otobüs pazarındaki liderliğini sürdürerek satılan her üç otobüsten birine imza attı. Şirket, aynı zamanda Avrupa’nın dördüncü büyük otobüs üreticisi konumuna yükseldi.

Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otobüs Markası

Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Otokar, 2024 yılı itibarıyla Türkiye’deki otobüs pazarında 16. kez lider oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre satılan her üç otobüsten biri Otokar markasını taşıdı.

Otokar Ticari Araçlar Lideri Kerem Erman, şirketin başarı grafiğini istikrarlı bir şekilde yükseltmeye devam ettiğini belirterek, "16 yıldır sürdürdüğümüz pazar liderliği bizim için büyük bir gurur kaynağı. Geniş ürün gamımız ve yenilikçi çözümlerimizle her yıl daha fazla kullanıcıya ulaşıyoruz. Bize güvenen müşterilerimize, çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Avrupa’da Büyüme ve Yeni Yatırımlar

Türkiye’deki başarısını Avrupa pazarında da sürdüren Otokar, Fransa, Romanya ve İtalya’daki iştiraklerine ek olarak Almanya şubesini açarak kıtadaki varlığını güçlendirdi. Şirket, 2024 yılında Avrupa’daki otobüs satışlarını önceki yıla kıyasla yüzde 20 artırarak 1000’den fazla teslimat gerçekleştirdi.

Kerem Erman, özellikle küçük otobüs segmentinde güçlü bir konumda olduklarını belirterek, "Sultan modelimiz pazarda açık ara en çok satılan araç konumunda. 2025 yılında yeni nesil elektronik altyapılı GSR uyumlu Sultan modelimizi pazara sunacağız" dedi.

Sürdürülebilir Ulaşımda Öncü Adımlar

Otokar, elektrikli ve otonom araç teknolojilerine yaptığı yatırımlarla sürdürülebilir ulaşım alanında öncü olmayı hedefliyor. 2024 yılında elektrikli şehir içi otobüsü e-Kent’in yeni versiyonunu tanıtarak ürün ailesini genişleten şirket, aracın ilk tanıtımını Belçika’da gerçekleştirdi. Elektrikli otobüsleriyle Avrupa’daki dönüşüm sürecine katkı sağlayan Otokar, başta İtalya olmak üzere önemli teslimatlar gerçekleştirdi.

Avrupa’nın Dördüncü Büyük Otobüs Üreticisi

1963 yılından bu yana Türkiye’de otomotiv sektöründe önemli ilklere imza atan Otokar, üretim gücünü artırarak Avrupa’da dördüncü büyük otobüs üreticisi konumuna ulaştı. Sakarya’daki üretim tesislerinde 30 bininci Sultan otobüsünü ve 5 bininci Atlas kamyonunu üreten şirket, ticari araç segmentinde büyümeye devam ediyor.

Hafif Kamyon Segmentinde Güçlü Performans

Hafif kamyon segmentinde Atlas modeliyle büyümeye devam eden Otokar, 2024 yılında 11 ve 15 tonluk Atlas kamyon üretimine başladı. Aynı zamanda Türkiye’deki ilk elektrikli hafif kamyon satışını gerçekleştirerek e-Atlas modelini pazara sundu.

Pick-Up Segmentine Yeni Giriş

Otokar, 2024 yılı sonunda Foton markasıyla iş birliğini genişleterek pick-up segmentine giriş yaptı. Foton Tunland G7 4x4, arazi ve yol koşullarında yüksek performans sunarken konforlu sürüş özellikleriyle dikkat çekiyor.

Türkiye ve Avrupa’da büyümesini sürdüren Otokar, yenilikçi teknolojileriyle ticari araç pazarında güçlü konumunu korumaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.