İngiltere'de panik: Şoför sıkıntısı yakıt tedariğini de etkiledi

İngiltere'de panik: Şoför sıkıntısı yakıt tedariğini de etkiledi

İngiltere'de bir süredir yaşanan sürücü sıkıntısı nedeniyle tedariğin aksamasıyla beraber ülkede birçok benzin istasyonunda yakıt tükendi. Başbakan Boris Johnson bu durumu çözmek için orduyu kullanmak istiyor.

Financial Times ve BBC'ye göre Johnson, yakıt krizini kontrol altına almak için yüzlerce askeri göreve çağırmaya hazırlanıyor. Otoyollar dışındaki benzin istasyonlarının en az yarısının yakıtı tükendi, bağımsız benzin istasyonlarının yüzde 50 ila 85'inin yakıtı tükendi. Hükümet, üreticiler, tedarikçiler, nakliye şirketleri ve tüccarların tedarik anlaşmaları yapabilmesi için Pazar akşamı enerji sektörü için rekabet kurallarını geçici olarak askıya aldı.

Anakara sürücüleri için geçici vizeler

Hafta sonu Johnson hükümeti, Noel'e kadar 5.000 anakara sürücüsüne geçici vize vermeye karar verdi. Şimdi Brexit ile beraber adayı terk eden Doğu Avrupalıların geri dönmesi umuluyor. Endüstri kuruluşu Karayolu Taşımacılığı Derneği (RHA), sürücü eksiğinin yaklaşık 100.000 olduğunu söylüyor. 

uk.jpg

İstasyonlarda uzun kuyruklar oluştu

Geçen hafta, petrol şirketi BP, zayıf yakıt tedarik durumu ve benzin istasyonlarının yaklaşık yüzde 30'unun kapatılması konusunu gündeme getirdi. Ulaştırma bakanının temelde yeterli yakıt olduğuna ve kişinin “mantıklı” olması ve yalnızca gerektiğinde yakıt ikmali yapması gerektiğine dair güvenceleri, toplumun yakıt istasyonlarına  hücumunu durduramadı. Uzun kuyruklar oluştu. İngiltere'de yaklaşık 5.500'ü bağımsız olmak üzere yaklaşık 8.000 benzin istasyonu bulunmaktadır.

Brexit, Corona, kötü çalışma koşulları buna sebep oldu

İngiltere'de rafları boş süpermarketler veya örneğin artık milkshake sunamayan fast-food restoranları da uzun süredir sürücü sıkıntısından etkileniyor. Sürücü krizi, yalnızca kısmen Brexit ve Corona'nın neden olduğu karışıklıklardan kaynaklanıyor. Aynı şekilde Avrupa'da ve dünyada da hissedilebilen sistemik bir kriz. Düşük ücretler, kötü çalışma koşulları ve hali hazırda çalışan sürücülerin yaşlanması gibi sebepler de bu duruma katkıda bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.