Trabzon Lojistik Merkez Olma Yolunda İlerliyor
Trabzon’un en önemli gündem konularından biri olan lojistik merkez konusunda somut adımlar atılmaya başlandı.
Bu bağlamda lojistik merkez incelemeleri için Trabzon’a gelen Almanya’da faaliyet gösteren Lojistik ve Ekonomi Enstitüsü olan ISL’nin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hans Dietrich, Lojistik kurum kooperatifi olan DDG Müdürü Thomas Nobel, Almanya’da Jade Weser Port limanının yöneticisi Rudiger Beckmann incelemelerini sürdürüyor.
Almanya’da lojistik merkezleri kuran heyet, Trabzon’da iki günden beri potansiyel lojistik alanlarını gezerek bu alanlarda fizibilite çalışması yaptı. Üç tane potansiyel alan belirleyen heyet bunlarla ilgili fizibilite yaptıktan sonra bunu bir rapor haline dönüştürecek. Bölgede lojistik için incelemelerde bulunan heyet yapacakları teknik incelemelerin ardından nerenin daha rantabl ve fizibl olduğuna karar verecekler. İlgili kamu kurumlarıyla, Organize Sanayi Bölgeleri ile görüşen heyet ayrıca Trabzon’un lojistik potansiyeli, coğrafi yapısından kaynaklanan lojistik avantajları, hangi yerlerin potansiyel merkez olabileceği konuları üzerinde durdular.
Trabzon’un lojistik merkez hayali gerçek oluyor
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Almanya’da faaliyet gösteren Lojistik ve Ekonomi Enstitüsü olan ISL nin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hans Dietrich, Almanya’ da lojistik kurum kooperatifi olan DDG Müdürü Thomas Nobel, Almanya’da Jade Weser Port limanının yöneticisi Rudiger Beckmann katıldı.
Trabzon’umuzun lojistik anlamında Kafkaslar ve Rusya üzerinde çok önemli teknik alt yapısını oluşturan bu raporun Almanya’daki ve dünyadaki uygulama örnekleri göz önünde bulundurarak hazırlandığını belirten Vali Kızılcık “Lojistik Merkez teknik raporu bu alanda bizlere ışık tutacak. Hazırlanan bu teknik rapor lojistik merkezin konumlanması, yol haritasının belirlenmesi ve bu çerçevede bu hayalin gerçekleşmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu teknik rapor bölgesel yerel düzeyde verilecek olan kararın istihsalinde, üretiminde belirleyici bir fonksiyon üretecektir” şeklinde konuştu.
Almanya’da faaliyet gösteren Lojistik ve Ekonomi Enstitüsü olan ISL’nin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hans Dietrich Sadece Almanya’da değil tüm dünyada Rusya, Çin ve Beyaz Rusya lojistik merkezlerin altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Trabzon’da kurulacak Lojistik Merkez bölgesel pazarlardan başlayarak dünya pazarlarına açılmalıdır. Lojistiğin felsefesinde tüm kesimlerle işbirliği yapılmalı, sadece fiziksel konumu düşünülmemeli, coğrafi konumu ve kültürel düşünce çok önemlidir. Tüm bu durum göz önün de bulundurulduğunda, Trabzon Türkiye’de ve Karadeniz Bölgesinde lojistik anlamda önemli bir merkezdir” dedi.
Hayati AKBAŞ / TRABZON
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.