Trafik kurallarını öğrenmenin en eğlenceli yolu
Milli Eğitim Bakanlığı, Shell Türkiye ve Ticaret Üniversitesi trafik temalı geliştirdiği mobil oyun ile çocukları bilinçlendirmeye evden devam ediyor.
COVID-19 salgını nedeniyle trafik konulu farkındalık çalışmaları dijital ortamlara taşınırken, Milli Eğitim Bakanlığı, Shell Türkiye ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin geliştirdiği ve Getir’in de katkılarıyla Good Job Games tarafından hazırlanan trafik temalı mobil oyun çocuklarla buluştu.Uygulama marketlerinden telefon ya da tabletlere indirilen mobil oyun sayesinde çocuklar eğlenceli içeriklerle trafik kurallarını öğrenecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, Shell Türkiye ve Ticaret Üniversitesi, Trafikte Küçük Hata Yoktur sosyal yatırım programı kapsamında çocuklara yönelik gerçekleştirdiği bilinçlendirici çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Geliştirilen mobil oyun ile Trafikte Küçük Hata Yoktur sosyal yatırım programı, COVID-19 salgınına karşı alınan sosyal izolasyon önlemleri nedeniyle evlerinde olan çocuklar için trafik kurallarını eve taşıdı. İçerdiği birçok farklı senaryo ile, yaya geçidi, trafik ışıkları, trafik levhaları, emniyet kemeri gibi trafik kurallarını oyunlaştırarak eğlenceli bir şekilde öğreten mobil uygulama, Apple Store ve Google Play Store'dan telefon ya da tabletlere ücretsiz olarak indirilebilecek. Good Job Games tarafından tasarlanan oyuna, sosyal yatırım programının sponsorlarından Getir de katkıda bulundu.
Sağlıklı günleri trafikte güvenli kılmak için çalışıyoruz
Shell Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Meltem Okyar Perdeci, "Çok yakında yeniden kavuşmayı umduğumuz sağlıklı günlerimizi trafikte güvenli kılmak için çocuklarımıza erken yaşta bu bilinci aşılamamız gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Trafikte Küçük Hata Yoktur sosyal yatırım programımız ile çocuklarımızın trafik kurallarını tam anlamıyla bilen, uygulayan ve bu konuda sorumluluk alan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda bir süredir üzerinde çalıştığımız trafik kurallarını oyunlaştırarak öğreten mobil uygulamamızı çocuklarımızla buluşturduk. Evlerimizde kaldığımız COVID-19 sürecinde, çocuklarımıza trafik kurallarını sevdirerek öğreten faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
“Çocuklarımıza hediye olarak sunuyoruz”
İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Ilıcalı ise, “Trafikte Küçük Hata Yoktur sosyal sorumluluk projemiz kapsamında, COVID-19 döneminde de trafik bilinci oluşturmaya yönelik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlediğimiz trafik konulu bilgi yarışmamıza, TBMM’nin 100. kuruluş yıl dönümünde, Meclis Başkanımız, Sn. Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un minik öğrencilerimize final sorularını sorduğu, canlı yayın programında gerçekleştirdiğimiz bilgi yarışması ile bir ilke imza attık. Bu dönemde çocuklarımızın trafik kurallarını daha iyi öğrenmeleri ve kalıcı trafik bilinci oluşturmalarına yönelik hazırladığımız mobil oyunumuzu çocuklarımıza hediye olarak sunduk” ifadelerini kullandı.
Yol güvenliğindeki birikim ve uzmanlığını Trafikte Küçük Hata Yoktur programına taşıyan Shell Türkiye, çocukları trafik konusunda bilinçlendirerek, ailelerin trafik kurallarına uymalarını teşvik ediyor. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı liderlik ettiği, İstanbul Ticaret Üniversite’si bünyesindeki Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliklerle çocuklar trafik konusunda bilinçlendiriliyor, ailelerin ise trafik kurallarına uymaları teşvik ediliyor. Verdiği aile seminerleri ve kontrol çizelgeleri sayesinde ailelerin trafiğe karşı daha duyarlı olması hedefleniyor. Kontrol çizelgelerini dolduran çocuklar, bu çizelgeleri Shell istasyonlarına getirerek hediye çekilişlerine kazanmaya hak kazanıyor. Kuralların akılda kalıcılığını artırmak için tiyatro gösterileri düzenleyen marka, gösterilerin sonunda dağıtılan sertifikalar ile çocukların trafik kurallarına uyacaklarına dair verdikleri sözün altına ilk imzalarını atmalarını sağlıyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.