Isuzu D-MAX artık Türkiye’de üretilecek
Anadolu Isuzu’nun uzun bir süredir gündeminde olan D-MAX’ın Türkiye’de üretilmesi projesi nihayet sonuçlandı. Mart 2014 yılı itibariyle D-MAX Türkiye’de üretilecek.
4’üncü ComvexTicari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay ile Isuzu Motors International Operations Thailand Genel Müdürü Toshiaki Maekawa ve Genel Müdür Yardımcısı Yusuke Nozawa’nın da katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısında D-MAX’ın Anadolu Isuzu’nun Şekerpınar’daki fabrikasında üretilmesi ile ilgili olarak imzalar atıldı.
Anadolu Isuzu Comwex Fuarı’nda NLR kamyonet, Türkiye’ de tasarlanıp üretilen NPR 10 Ton ve NPR 3 Dingil kamyonlar, Citibus CNG, Citibus A/T, Novociti, Turkuaz, Novo Lux, Visigo, D-MAX 4x2 Ltd, D-MAX 4x4 Ltd Offroad,D-MAX 4x4 V Cross ve D-MAX 4x4 Kriminal araçları ile yer aldı.
“D-MAX dünya genelinde talep görüyor”
Düzenlenen imza töreninde D-MAX’in dünya genelinde çok talep gören bir pick-up olduğunu ve dünyada 100’den fazla ülkede 2 buçuk milyon adedin üzerinde bir satış hacmine ulaştığını söyleyen Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, D-MAX’ın ana üretim yerinin Tayland’da olduğunu ve yıllık 400 bin adetlik bir üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade ederek “Önümüzdeki sene Mart ayında Türkiye’nin de dahil olmasıyla 7 ülkede D-MAX üretimi gerçekleşmiş olacak. Şunu söyleyebilirim ki D-MAX sadece Asya’da değil, Avrupa’da da çok fazla rağbet gören bir Pick-Up. Avrupa’da 2013 yılı itibariyle D-MAX, yüzde 13’lük bir pazar payına sahip” dedi.
Aldığı ödüllerle de sürekli adından söz ettiren D-MAX’in ödüle doymadığına vurgu yapan Arıkan, 2012 yılında devreye giren yeni modeliyl beraber aracın 2013 yılında ard arda ödüller aldığını belirtti ve “İngiltere’de “Yılın Pick-up’ı ve 2013’ün En İyi Pick-Up’ı”, Avustralya’da “Yılın Ticari Aracı”, Almanya’da ise “Yılın 4x4 Aracı” seçildi” diyerek Anadolu Isuzu’nun Pick-Up pazarında yüzde 17’lik bir pazara sahip olduğunun atını çizdi.
Isuzu D-MAX bir Pick-up’dan daha fazlası
D-MAX’ın başarısındaki en önemli etkenin kullanıcısının hem özel hem de iş hayatında yanında olmasına bağlayan Arıkan, D-MAX’ın bir Pick-Up’tan daha fazlası olduğunu ifade ederek “Türkiye’de 2014 yılı Anadolu Isuzu’nun D-MAX yılı olacak. D-MAX üretimine Mart ayından itibaren başlıyoruz. Bu yatırımımızla Türkiye’deki iş hacmimizi büyütüyoruz. Böylelikle D-MAX“Türkiye’nin Pick-Up’ı” olacak. Anadolu Isuzu’nun Şekerpınar’daki tesislerinde üretilecek olanD-MAX, hem yerli AR&GE faaliyetlerine hem de istihdama taze kan sağlayacak” şeklinde açıklama yaptı.
Dünden Bugüne Anadolu Isuzu
Anadolu Isuzu’nun Türkiye’deki geçmişine de değinen Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, 1965 yılında Çelik Montaj üretimiyle başlayan ürecin, 1984 yılında Isuzu Japonya ile imzalanan lisans anlaşmasıyla kamyon üretimine dönüştüğünü geçen 3 yıl içerisinde midibüs üretimiyle devam ettiğini söyledi.
1997 yılında şirketin halka arz edilmesinin ardından Anadolu Isuzu’nun geçen 2 yılda Şekerpınar’da 230 bin m2’lik yeni tesisini kurduğunu söyleyerek “Bugüne kadar 170 bin araçlık bir satış potansiyelimiz oluştu. Türkiye genelinde 32 satış ve 120 satış sonrası hizmet noktasında hizmet veriyoruz. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz 12 bin otobüs ihracatı ile ülkemize 650 milyon dolarlık ihracat cirosu katkısı yaptık. Dünya genelinde 27 ülkeyi kapsayan ihracatımız ve 113 yurt dışı servis noktamız bulunmaktadır” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.