Brisa Sürdürülebilir Değişim Konferansı yapıldı
25. Brisa Sürdürülebilir Değişim Konferansı, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerini buluşturdu. 15 Eylül Pazartesi Sabancı Center’da yapılan konferansta, şirketler geleceğe yön veren uygulamalarını ve deneyimlerini paylaşırken Türkiye’nin hedefle
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bu yılki ana teması ‘Yolculuğun Geleceği’ olan konferansın açılışında yaptığı konuşmada, “Rahmetli Sakıp Bey’in de dediği gibi, kalite kavramı bir varış noktası değil, yolculuk. Biz bu yolculuğa inovasyon, sürdürülebilirlik ve girişimcilikle liderlik ediyoruz” dedi.
Son yıllarda girişimciliğe ve yenilikçi düşüncelere destek veren bir ortam yaratıldığını vurgulayan Sabancı, “Dirayetle uygulanan mali disiplinle Türkiye'nin %3-4 bandında büyüdüğünü görüyoruz. Ancak gelecekte bu yeterli değil. Hedefimiz makro istikrarı bozmadan %5-6 büyümeyi başarmak olmalıdır.” şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu ve Ali Babacan'ın sanayiye, önem ve öncelik atfeden açıklamalarını umutla karşıladıklarını belirten Sabancı, "Sayın Davutoğlu'nun Türkiye ekonomisi ile ilgili konulara uzun vadeli bakış açısına sahip olduklarını söylemesi, hükümet programında önümüzde ki 2015-2018 dönemine yönelik sanayi strateji çalışmasının öngörülmesi bizi çok memnun etti" dedi.
Türk lastik sektörünün lideri Brisa’nın düzenlediği 25. Sürdürülebilir Değişim Konferansı, Sabancı Center’da dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın açılış konuşmasında Türkiye’nin ekonomik hedeflerine dair önemli mesajlar verdiği konferansta dikkat çekici isimlerinden biri, dünyanın ilk yakıtsız uçağı Solar Impulse’ın mucidi Bertrand Piccard oldu.
Güler Sabancı: “Yeni sanayi politikasını dört gözle bekliyoruz…”
Türkiye’nin geçtiğimiz yıl dirayetle uygulanan mali disiplin sayesinde %3-4 bandında büyüdüğüne dikkat çeken Sabancı, ekonomisine dair tespitlerini ve hazırlanmakta olan yeni sanayi stratejisine yönelik düşüncelerini paylaştı. Türkiye’nin gerçekleştirdiği %3-4 bandında büyümenin iyi bir performans olsa da gelecekte yeterli olmayacağını belirten Sabancı, “Hedefimiz makro istikrar bozmadan %5-6 büyümeyi başarmak olmalıdır. Toplumsal güven, yeni anayasa, birlik ve beraberlik içinde yarınına güvenen bir ülke olmamız gerekiyor. Ancak %5-6 büyüme için ekonomi ve sanayi politikamızda uzun vadeli kapsamlı ve gerçekçi reformlar gerekiyor. Türkiye bu yeni teknoloji devrine sanayisiyle entegre olmayı başarabilirse, işte o zaman istediğimiz büyüme dönemine girebiliriz.” şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu’nun Türkiye ekonomisiyle ilgili uzun vadeli bakış açısına da değinen Sabancı, “Hükümet programında 2015- 2018 dönemine yönelik sanayi stratejisi çalışmasının öngörülmesi bizi çok memnun etti. Sermaye ve finansman alt yapımızı daha uzun vadeli düşünmeye yönlendiren, iş gücü ve vergi politikalarını atılım yapmamızı sağlayacak şekilde düzenleyen yeni bir sanayi politikasını içeren çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.
Hakan Bayman “İnovasyon sayesinde çok önemli işler çıkardık”
Brisa’nın inovasyon ve ‘müşteri odaklı’ çalışma anlayışını işinin merkezine koyduğunu belirten Genel Müdür Hakan Bayman da “Biz Brisa olarak şirketimizin vizyon ve misyonunu yeniden belirlerken yüzümüzü müşteri odaklılığa döndük. Bu kararın sonrasında tüm yaklaşımımız değişti. Önce satış şirketi olduk, ardından pazarlama şirketi olduk. Bugün tamamen müşteri odaklı bir şirket olmak için çalışıyoruz. Biz Brisa için inovasyonu sadece bir fikir geliştirme olarak görmüyoruz. İnovasyonu şirketimizin DNA'sına nasıl sokabiliriz diyerek şirket içinden fikirler topladık. Daha sonra bu fikirleri ticari olarak kullanarak çok önemli işler çıkardık.” diye konuştu.
Solar Impulse’ın mucidi Piccard, konferansta büyük ilgi topladı
Brisa 25. Sürdürülebilir Değişim Konferansı’nın konukları arasında dünyaca ünlü bir pilot da bulunuyordu. Dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan uzun menzilli uçağı Solar Impulse’ın mucidi Bertrand Piccard, 2015 yılında dünyanın çevresini güneş enerjili bir uçakla dolaşmayı başaran ilk insan olmak hedefine giden inovasyon yolculuğunu seyircilerle paylaştı.
Sabancı Üniversitesi, SAP, B/S/H/, Vodafone, THY, Unilever gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen kurumlarına ve ilham veren konuşmacılara ev sahipliği yapan konferansta, dijital iletişim ve teknoloji çağında insanoğlunun gelecek yolculuğunu şekillendiren gelişmeler ele alındı.
Brisa’nın Toplam Kalite yolculuğu kapsamında ilk kez 1992 yılında şirket çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen ‘İyileştirme Konferansı’, 1995’ten yılından itibaren toplumsal sorumluluk bilinciyle farklı sektörlerden kurum ve şirketlere de açılarak, yıllar içerisinde uluslararası bir nitelik kazandı. Bugün iş mükemmelliği ve kalite alanında geleneksel bir platform haline gelen konferans, bu yıldan itibaren ‘Brisa Sürdürülebilir Değişim Konferansı’ adıyla düzenlenmeye devam edecek.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.