Hopaport’un önemli bir misafiri vardı

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze Hopa Limanını ziyaret ederek, liman hakkında bilgi aldı.

Son aylarda adından sıkça bahsettiren Hopa Limanı, her geçen gün işlem hacmini artırmasıyla da gözlerin çevrildiği ülkemizin önemli limanları arasında yerini almaya başladı.

Hopaport bünyesinde devam eden bu hareketliliğe paralel limanı ziyaret eden konuklar arasına bu defa da Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze katıldı. Beraberinde Konsolos yardımcısı Giorgi Qushıtashvılı olduğu halde Hopaport’u ziyaret eden Başkonsolos Paata Kalandadze’yi Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Satın alma müdürü Volkan Bıyıklı ve Hopaport Lojistik Uzmanı Nino Çepoğlu ve Hopa Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Sinan Altunsoy karşıladı.


 

‘Hopaport olarak, en işin en iyisi en doğrusu için uğraşıyoruz’

Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer tarafından oldukça sıcak ve samimi bir ortamda karşılanan Başkonsolos Paata Kalandadze gördüğü sıcak karşılamadan dolayı da teşekkür etti. Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze ve Konsolos yardımcısı Giorgi Qushıtashvılı’yi Hopaport’ta görmekten dolayı çok sevindiklerini ifade eden Genel Müdür Özer “Bizlerin iş potansiyeli içinde Gürcistan’ın çok önemli bir yeri vardır. Gerek Batum’da, gerekse Poti’de ciddi işler yaptık. Poti’de faaliyet gösteren Denmar Logistics/Poti Ofisi şirketimiz çalışmalarına devam etmektedir ve burada çalışanlarımızın tamamına yakını da Gürcistan vatandaşıdır. Denmar Logistics/Poti ofisimiz Liman hizmetleri, Gemi tahmil-tahliye, Terminal hizmetleri, Depolama, Vagon yükleme ve Demiryolu hizmetleri, Lajing, İç ve Dış Nakliye, Gümrükleme gibi bir dizi hizmetler vermektedir. Biz Hopaport olarak gerek yurtiçinde ve gerekse yurtdışı hizmetlerimizde yaptığımız her işin en iyisini, en doğrusunu yapma prensibi doğrultusunda faaliyetlerimize devam ediyoruz.” dedi.

‘Türkiye önemli bir komşumuz’

Başkonsolos Paata Kalandadze “Ülkemiz Gürcistan’da biliyorsunuz sürekli kendini geliştirme gayreti içinde olan bir hükümetimiz var. Komşularımızla hep iyi ilişkiler içinde olalım istiyoruz. Türkiye’de önemli bir dost komşumuz. Ülkemiz ve ülkenizin bu dostane kardeşlik ilişkileri ticari anlamda da üst düzeyde devam ediyor. Türk İşadamları ülkemizde ciddi yatırımlar yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Bu kapsamda Hopa’da gerek limanı ve gerekse Sarp sınır kapısı nedeniyle ülkemiz açısından önemlidir. Hopa limanını ziyaret amacımız da Limanınız hakkında gerekli bilgileri edinmek, buralardan sorumlu bir Başkonsolos olarak neler yapabilirizi, talepleriniz nelerdir bunları öğrenmek için bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.


 

Genel Müdür Özer, liman hakkında geniş bilgi verdi

Bu konuşmanın ardından Genel Müdür Özer yaptığı sunumda Hopa limanının bugünkü potansiyeli, iş makinesi kapasitesi, açık ve kapalı alanları ve verilen hizmetleri hakkında Başkonsolos ve yardımcısına bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sırasında Başkonsolos Paata Kalandadze’de sorduğu sorular ile liman hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldu.

Özer, Hopa-Batum Demiryolu projesi için destek istedi

Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer Türkiye’nin ilk özelleşen limanları arasında yer alan Hopa Limanının 30 yıllık işletme haklarının kendilerinde olduğunu ve 2027 yılına kadar burada olduklarını ifade ederek öncelikli taleplerinin Hopa-Batum Demiryolu projesinin hayata geçirilmesi konusunda destek istedi.

Özer “önümüzdeki günlerde Pamuk taşımacılığının tekrar gündeme gelebileceğini” ifade ederek Batum Limanı yakınında, limandan bağımsız bir alanın bu taşımacılığa uygun olarak Hopaport’a tahsisi taleplerinin gündeme gelebileceğini ifade ederek “Buna paralel Gürcistan’da iş dünyasına Hopaport’u anlatmak ve tanıtmak istiyoruz. Biz gerek Batum olsun, gerek Poti olsun bu limanları kendimize rakip görmüyoruz, ortak yaratılacak projelerle limanların karşılıklı çıkarlar temelinde bölgesel iş potansiyelinin artırılması temel hedeflerimiz arasındadır” dedi.

‘Yardımcı olacağız’

Başkonsolos Paata Kalandadze’de taleplerin özellikle Hopa-Batum demiryolu talebinin ciddi bir talep olduğunu bunun görüşülmesi gereken yerin Gürcistan-Türkiye Karma Ekonomik İlişkiler toplantısı olduğunu ifade etti. Başkonsolos ülkelerinin ekonomik olarak ciddi yatırımlara ihtiyacı olduğunu, şu anki durumda yapılacak yatırım ve işlerde Gürcistan’ın ekonomik menfaatinin ön planda olduğunu, demiryolu projesinin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini ve üzerinde ciddi anlamda her iki ülke yetkililerinin çalışmasının önemine değindi. Başkonsolos Paata Kalandadze diğer talepler konusunda yardımcı olacaklarını ifade etti.

‘Türkiye-Gürcistan ilişkisi bizim için önemli’

Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer karşılıklı iyi ilişkiler temelinde, dostane ziyaretlerin ve bilgi alışverişlerinin devam etmesinin önemine değinerek “Bizler bu ziyaret için tarafınıza tekrar teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bizlerde sizlerle neleri yapabiliriz konusunda bilgi alışverişinde bulunacağız. Ümit ediyorum ki bu ziyaret yeni bir sayfa açılmasında önemli yer tutar. Biz Gürcistan’la ilişkilerimize her zaman önem verdik ve vermeye devam ediyoruz, edeceğizde. Tekrar sizleri limanımızda gördüğümüz için mutlu olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze beraberinde getirdiği hediyeyi Genel Müdür Özer’e verirken, Özer’de Hopaport’un tanıtımın içeren belgelerin bulunduğu bir çantayı Başkonsolosa ve yardımcısına hediye etti. Hayati AKBAŞ/ Trabzon


 


 


 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri

"İBB'nin toplu ulaşıma yaptığı sübvansiyon 10 milyar lira"
Yeni Vapur Hatlarının fiyat tarifesi belli oldu
Geleceğin denizcileri İzdeniz'de yetişiyor
Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu 23 Ekim'de Açılıyor