Türkiye Depo Yönetimi Derneği Kuruluyor

Oruç Kaya

Türkiye’de lojistiğin önemi gün geçtikçe daha fazla artıyor. Şirketler, lojistik ihtiyaçlarına ve faaliyetlerine daha fazla önem vermeye başladı. Yeni lojistik ve nakliye firmaları kuruluyor.

Mevcut lojistik ve nakliye firmaları, kendilerini geliştiriyor. Lojistik, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere, başlangıç noktasından, tüketim noktasına kadar olan tedarik zinciri içindeki malların, hizmetlerinin ve bunlarla ilişkili bilginin, verimli, etkili ve etkin şekilde, ileri ve geri hareketinin ve depolanmasının, planlanması, uygulanması ve kontrol edilmesi sürecidir.

Yukarıdaki tanımda iki esas faaliyet görülmektedir. Bunlar; mal, hizmet ve bilgilerin hareket ettirilmesi ve depolanmasıdır.
Depolama, tedarik zinciri ve lojistiğin esas faaliyetleri arasındadır.

Böyle olunca; depolama ile ilgili tarafların; Depo operasyonunu kendi bünyesinde yapan şirketler, Lojistik veya nakliye veya depolama hizmeti veren firmalar, Depolama faaliyetleri için destek hizmet veren firmalar (yazılım, teknoloji, raf sistemleri, istifleme & taşıma ekipmanları, paketleme, etiketleme, iş güvenliği, insan kaynağı, inşaat, emlak …) Danışmanlar, Lojistik ile ilgili bölümlerde eğitim veren akademisyenlerin ve bu bölümlerde okuyan öğrenciler, Lojistik ile ilgili yazılı, görsel ve dijital basın...

Kısacası depolama faaliyetlerinin en doğru şekilde yapılması için emek harcayan bütün ilgililerin ve buna ilgi duyan herkesin, sadece depolama ve depo yönetimi ile ilgili her türlü gelişime odaklanacak şekilde bir çatı altında toplanması faydalı olacaktır.

Bu amaçla; Türkiye Depo Yönetimi Derneği’nin kurulması için çalışmalar başlamıştır.

Derneğin temel amaçları; Depolama faaliyetlerinin Türkiye’de çok daha doğru şekilde yapılmasına yardımcı olacak çalışmaları yapmak, Bu çalışmaları başta üyeleri olmak üzere Türkiye’deki bütün ilgili taraflarla paylaşmak, Depolama ve depo yönetimi ile ilgili sorunları gündeme getirmek ve bu sorunlara çözüm bulunabilmesi için yetkili kurum ve kuruluşlarla çalışmak, En önemlisi de Türkiye’de depo yönetimi felsefesinin ve kültürünü geliştirmeye katkıda bulunmaktadır.

Türkiye Depo Yönetimi Derneği’nin kurulması kadar, derneğin yaşatılması çok daha önemlidir. Bu amaçla; depolama ve depo yönetimi ile ilgili bütün tarafların desteği gereklidir.

Derneğin kurulması ile ilgili yasal ve organizasyon çalışmaları bittikten sonra gerekli bildirimler yapılacaktır. Derneğin, depoya gönül veren ve bunun çok daha iyi yapılmasını isteyen herkesin desteğine ihtiyacı vardır. Kurulma aşamasında ve sonrasında destek veren ve emeği geçen herkese peşinen teşekkür ve yolunuz açık olsun.

Saygılarımla,
Oruç KAYA
O2 Lojistik Yönetim Danışmanlık
Phone : 0216 641 93 20
GSM : 0532 791 69 62