Ticari Ürünler Video Projesi’yle lastiklerin kullanım alanlarından yol koşullarına, araç mekanik ayarlarından düzensiz aşınma mekanizmalarına, kaplama prosesinden lastik eşleşme kurallarına kadar Brisa’nın sahip olduğu bilgi birikimi gün ışığına çıktı. Brisa, müşterilerine hem kendi satış ekibinin hem de iş ortaklarının sunacağı hizmetleri değer yaratacak bir içerikle sunmak amacıyla Ticari Ürünler Video Projesini hayata geçirdi.
‘Biz yalnızca lastik değil, deneyim satıyoruz’
Ticari Ürünler Video Projesi’nin yaklaşık bir yıllık süreçte hazırlanan, emek yoğun bir proje olduğuna dikkat çeken Brisa Ticari Ürünler Pazarlama Direktörü Zeki Bilsel: “Artık günümüzde klasik lastik satıcılığının ötesinde, ‘Müşterilerimize ve iş ortaklarımıza daha neler kazandırabiliriz?’ sorusunun cevabına odaklanıyoruz. Brisa olarak, müşterilerimize yalnızca lastik değil, aynı zamanda bir tecrübe ve bir deneyim satıyoruz. Ticari Ürünler Video Projesi de bu bakış açısından doğdu ve ortaya lastiklerin kullanım alanlarından yol koşullarına, araç mekanik ayarlarından düzensiz aşınma mekanizmalarına, gerekse kaplama prosesinden lastik eşleşme kurallarına kadar lastik piyasasında bahsi geçen hemen hemen her konu hakkında ayrı bir eğitim seti çıktı. Amacımız, Ticari Lastikler Pazarı’nda ne Türkiye’de ne yurt dışında rakiplerimizde göremediğimiz kadar geniş olan bu yelpazeyi mümkün olduğu kadar geniş bir kesimle paylaşmaktır” şeklinde konuştu.
40’a yakın bölge ziyaret edildi
Brisa’nın 30 yılı aşkın süredir ürünlerini Türkiye piyasasında sattığını anlatan Bilsel, pazar hakkında oldukça tecrübeli bir satış ve saha mühendisliği ekiplerinin olduğunu hatırlattı. Böyle bir tecrübenin özeti olarak ortaya çıkan bu projede, Brisa’nın birçok departmanın beraber çalıştığının altını çizdi. Bilsel, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Ticari Ürünler Pazarlama, Brisa Akademi, Filo Satış Müdürlüğü, Saha Mühendisliği, Özel Ürünler Satış Müdürlüğü departmanlarından oluşan bu kalabalık ekip, Türkiye’nin aslında ticari lastikler olarak bir özetini çıkardı. Yaratılan bu içeriği oluşturmak için Türkiye’nin farklı bölgelerinden hedeflerimize uygun ve Türkiye Ticari Araç ve Lastik piyasasını iyi bir şekilde temsil ettiğine inandığımız 40’a yakın bölge ziyaret edildi. Bazı konularda ise 3 boyutlu çizim teknolojisi kullanıldı. Bu teknolojiyle büyük bir garajımızın içerisinde örnek TIR çekicimiz, markalarımız ve lastiklerimiz sanal olarak oluşturuldu ve birçok konunun da oluşturulmasında etkili olan bu çizimlerden faydalanıldı’ bilgisini verdi.