Sağlıklı beslenme hareketi projesi kapsamında Bağlarbaşı Kültür Merkezinde, şoför eşlerine yönelik düzenlenen seminere İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İş Sağlığı Ve Güvenliği Müdürü Dolunay Coşkun, kurum psikologlarından Ebrar Yenice Kanık ve kurum diyetisyeni Merve Kayalı ile şoför eşleri katıldı. Seminerde; aile içi iletişim ve stres yönetimi, sağlıklı beslenme ve yaşam ve şoförlerde yetersiz beslenmenin yol açabileceği sağlık sorunları konularında eğitim verildi.
Sağlıklı beslenme ailede başlar
Sağlıklı beslenmenin sadece çalışanlardan verim almak isteyen kurumlar için değil toplumsal olarak önemli olduğunu düşündüklerini ifade eden İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, sağlıklı olmanın, sağlıklı beslenmenin aileden başladığı gerçeğinden hareketle bu çalışmayı yaptıklarını söyledi. İETT’nin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Baraçlı, görevde bulundukları 4 buçuk yıl boyunca birçok farklı çalışmaya imza attıklarını kaydetti. Ailenin ve toplumun beslenme alışkanlıklarının kazanılmasında kadınlara büyük görevler düştüğünü dile getiren Baraçlı, “Toplumun gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun kadın ve erkeğe biçilen roller içinde aile bireylerinin beslenme görevi kadına verilmiştir. Yani kırsal alanda ya da şehirlerde, çalışan kadın olsun ya da olmasın bu sorumluluğu genellikle kadınlar üstlenmiştir. Dolayısıyla ailenin yemek ihtiyacını sağlayan anneler, eşler, beslenme konusunda ne kadar bilgili olurlarsa, aile bireyleri de işletmeler de toplum da o kadar sağlıklı olur. Sağlıklı toplumlar da hem ailesine hem çalıştığı kuruma hem de devletine daha faydalı olur ve ülkece büyük bir kalkınma sağlanır.” dedi.
İETT yeniden doğdu
İETT’nin yeni alınan otobüslerle yeniden doğduğunu belirten Baraçlı, kurumun bugünlere gelmesinde başta şoförler olmak üzere tüm çalışanların emeği ve alın teri olduğunu söyledi. İETT’nin elde ettiği başarıların arkasında çalışanların gayretleri ve fedakârca çalışmaları olduğunu dile getiren Baraçlı, “O nedenle çalışanlarımızın mutluluğu, huzuru, sağlığı, yaşam kalitesi bizim için çok önemli. Çalışanlarımız sağlıklı ve mutlu olursa, birlikte hem kurumumuza hem halkımıza daha faydalı hizmetlerde bulunabiliriz. Tabi yaşadığımız çağda her şey artık çok hızlı. Hepimiz zamanın yetmemesinden şikayet ediyoruz. Her şeyin hızlı yaşanması hepimizin hayat tarzını; yeme, içme ve beslenme alışkanlıklarını da etkiliyor. Çoğu zaman hazır yiyecekler ya da doğal olmayan yiyecekleri tüketiyoruz. Bu da bizleri ilerleyen yıllarda ciddi hastalıklarla mücadele etmek zorunda bırakabiliyor. Bizler de hastalıklarla mücadele ve sağlık bilincinin artırılması noktasında kurum olarak bir sorumluluk hissediyoruz. Sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı işletme, sağlıklı devlet anlayışı ile “Sağlık Beslenme ve Stres Yönetimi” konularını kapsayan eğitimler düzenleyip sizleri bilinçlendirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.