İETT kalitesini 7 belge alarak tescilledi

İstanbul’da sürdürülebilir ulaşım hizmeti sunan ve bu yıl 141’inci yılını geride bırakmaya hazırlanan İETT, bu çalışmalar kapsamında Entegre Yönetim Sistemi çalışmalarını 20 ayda tamamlayarak, 7 kalite belgesi almaya hak kazandı.

İETT, kalite belgelerinin alımı ve belgelerin alınmasında emeği geçen çalışanlarına ödül töreni düzenledi. Kâğıthane Garajı’nda yapılan ve İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Birim Müdürleri, SGS Denetleyici Firma Yetkilileri, Sendika ve Dernek Yöneticileri ile İETT çalışanlarının katıldığı törende konuşan İETT Genel Müdürü Baraçlı, İETT’nin Entegre Yönetim Sistemi çalışmalarını 20 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak 7 kalite belgesini almaya hak kazandıklarını söyledi. “İETT vizyonunu ve misyonunu 2023’e göre ayarladı”
Kamu kurumlarında görülmemiş bir belgelendirme çalışmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Baraçlı, İETT’nin farklılaşmayı ortaya çıkarttığını ifade ederek vizyonunu ve misyonunu 2023’e göre ayarladığını, İstanbul’a hizmet ederken hizmet kalitesini uluslararası standartların üzerinde sunabilecek bir anlayışı hedeflediklerini söyledi. Baraçlı “ Son 3 yılda 240 projeyi hayata geçirdik ve bu projelerle 7 kalite belgesini almaya hak kazandık” diyerek belgelerin alınmasında işçisinden şoförüne, memurundan amirine kadar tüm İETT çalışanlarının katkısı olduğunu belirtti.


Kalitenin ne olduğunu İETT’de gösterebilmek için bu belgeleri alma çalışmasını başlattıklarını ifade eden Baraçlı, “Ekiplerimizin 20 ayı kapsayan özverili çalışmaları sonucunda geçtiğimiz 2011 yılında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini kurumumuza kazandırmıştık. 2012 yılında ise 4 belge daha alarak; ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 20000-1 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi, 10002 Müşteri Başvuruları Yönetim Sistemi ve EN 15838 Müşteri İletişim Merkezleri Standardı belgelerini kurumumuza kazandırdık” şeklinde konuştu. “İETT hem bölgesinde hem de dünyada rol model olacak”
İETT’nin hem bölgesinde hem de dünyada rol model olmasını sağlayacak bir anlayışı hedeflediklerini kaydeden Baraçlı, 142’inci yılına giren İETT ile ilgili de bilgi verdi. Baraçlı, “Dünyanın ikinci metrosu İETT de. Nostaljik tramvayı var. Araç filomuzu yeniliyoruz. 1450 otobüs ihalesini tamamladık. 250 otobüs ihalemiz daha var. Bizler köklü kurum olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını birlikte yaşıyoruz. Bu süreçte bir taraftan karşılaştığımız ‘problemleri nasıl çözeriz’in, diğer taraftan problemlerin henüz çıkmadan önlenmesini sağlayacak tedbirleri almanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu. “Karbon ayak izimiz ile karbon salınımını da ölçüyoruz”
21. yüzyılda İETT’de değişim ve dönüşümünü hep beraber yapacaklarının altını çizen Dr. Baraçlı, “Sadece bu belgeleri değil, motorlu araçların servislerinde bulunması gereken standartların belirlendiği Türk Standartları Enstitüsü Hizmet Yeterlilik Belgesi ile Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Yetki Belgesi’ni de yakın bir zamanda aldığımızı buradan bir kez daha duyurmak isterim. Garaj işletim sistemine dayalı yönetim anlayışını İETT’ de uygulamaya çalışıyoruz. Karbon ayak izimiz ile karbon salınımını da ölçüyoruz” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz durmanın olmadığını yola da devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bizler sadece yolcularımızı bir yerden bir yere ulaştırmanın sorumluluğunu taşımıyor, aynı zamanda 141 yıllık bir kurum kimliğinin sorumluluğunu da taşıyoruz.” www.tasimacilar.com 1.09.2012 / 15:43



Toplu Taşıma Haberleri

Genişletmeye Devam Ediyor
Kâmil Koç, The ONE Awards’ta Üst Üste Üçüncü Kez Yılın İtibarlısı Seçildi
Seferle 15.5 Milyon Yolcu Taşıdı
Kâmil Koç Yurt İçi Seyahat Ağını Yeni Duraklarla Genişletmeye Devam Ediyor
Kâmil Koç Multimedya uygulaması yolculara eğlence imkânı sunuyor