Volvo’nun dinamik direksiyon sistemi ile hakimiyet daha kolay
Volvo’nun dinamik direksiyon sisteminin tüm sürücülere kolaylık sağladığını hatırlatan Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, asıl avantajın düşük hızla yapılan sürüşlerde ortaya çıktığını söyleyerek inşaat kamyonu kullanan sürücülerin işlerini daha da kolaylaştırdığını belirtti.
Sistemin çalışmasıyla ilgili kısa bir bilgi veren Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, “Direksiyon dişlisine takılan elektronik kontrollü bir elektrik motoru, büyük bir teknolojik yenilik olarak ön plana çıkıyor. Elektrik motoru, kamyonun hidrolik direksiyonu ile birlikte çalışıyor ve elektronik kontrol ünitesi tarafından saniyede binlerce kez düzenleniyor” dedi.
Yeni sistem mesleki yaralanmalara engel
Volvo Dinamik Direskiyon Proje Müdürü Gustav Neander ise, yeni teknoloji ile ilgili olarak, “Elektrik motoru düşük hızlarda sürücünün kaslarına binen yükü ortadan kaldırıyor. Böylece, sürücü rahatlıyor ve kamyonu kaslarında herhangi bir gerilme olmaksızın zahmetsizce kullanıyor” diyerek dinamik direksiyon sisteminin ticari araç sürücülerinin maruz kaldığı en yaygın mesleki yaralanmalarına da çözüm sağladığını söyledi.
Aracın teknik bilgileri;
Yeni Volvo FMX'in yeni şasi ve yürüyen aksam özelliklerinin çoğu, kamyonun üretkenliğine katkı sağladığını belirten Volvo Kamyon Şasi Uzmanı Peter Frleta, “Yeni şasi ve yürüyen aksam, inşaat müşterilerimiz için en öncelikli konular arasında yer alıyor. Yeni havalı süspansiyon, diğer segmentlerden bağımsız olarak sadece inşaat işlerine yönelik olarak tasarlandı. Havalı arka süspansiyon, kamyon boş veya yüklü de olsa yüksek konfor ve sağlamlık sunuyor” dedi.
Araçla ilgili teknik bilgi veren Volvo Kamyon Şasi Uzmanı Peter Frleta sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Süspansiyon sistemi, otomatik sürüş yüksekliği kontrol özelliği ve 300 milimetrelik yerden yükseklik mesafesi ile mükemmel bir hareket kabiliyeti sağlıyor. Havalı süspansiyon, 4x2, 6x2 ve 8x4 aks konfigürasyonları ile kullanılabiliyor. Viraj demiri bogide yer aldığından, araç mükemmel bir stabiliteye sahip oluyor. Aynı zamanda kamyonun en son aksının arkasında korunmamış hiçbir süspansiyon bileşeni bulunmuyor. Daha küçük bir dönüş alanı yaratmak ve lastik aşınmasını azaltmak için 8x4 konfigürasyonunu hidrolik yönlendirmeli bir avara aksa sahip tridem bogi ile özelleştirmek mümkün oluyor. Avara aks, ayrıca zorlu sürüş koşullarında tahrikli aksın çekiş gücünü arttırmak amacıyla yükseltilebiliyor.
Avrupalı 2013 Eylülünde Volvo FMX ile tanışacak
Avrupa’daki müşteriler için 2013'ün Eylül ayında üretilmeye başlanılacak olan Yeni Volvo FMX inşaat kamyonunda 11 ve 13 litrelik Euro 6 motor seçenekleri bulunuyor. D13'ün güç çıkışı 380 ile 540 beygir gücü arasında değişirken; D11, 330 ile 450 beygir gücü arasında güç aralığı sunuyor. Avrupa dışındaki pazarlar için Euro 3, Euro 4 ve Euro 5 normlarında motorlar da üretiliyor. Euro 6 gerekliliklerini karşılamak üzere, motor egzoz gazı geri dönüşümü için soğutmasız bir EGR sistemi ile donatılıyor. Bu da, verimli bir yeniden işleme için egzoz gazı ısısı ve NOx seviyelerini optimize ediyor.