Renault, hafif ticari araçta da büyüdü

Renault, gerçekleştirilen ticari araç basın buluşmasında 2011 yılı verilerini paylaşarak, 2012 hedeflerini açıkladı. Marka, Hafif Ticari Araç pazarında yüzde 9,28 oranında pazar payı elde etti.

14 yıldır Batı Avrupa’da ticari araçların lideri konumunda bulunan Renault, düzenlenen basın buluşmasında hafif ticari araç konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştı. 140 binlik araç satışı ile Renault Grubu’nun tarihi başarısının vurgulandığı açıklamalarda, markanın 2010 yılına göre satışlarını yüzde 32 oranında arttırdığı belirtildi. Hafif ticari araç satışında yüzde 9,3 pazar payı
Renault hafif ticari araç ürün gamı, 2011 yılında başarılı sonuçlar kaydetti. 2011 yılında gerçekleştirilen 25 bin 128 adet satış ile 2010 yılına göre yüzde 31 oranda artış sağlanarak ve pazar payı 1,7 puan yükseldi. Yüzde 9,3 pazar payı ile 4. sırada yer alan marka, şasi kabin segmentinde bin 376 adet satış rakamı ile 2010 yılına göre 3 kat satış gerçekleştirdi. Satılan her 5 panelvan araçtan 1’i ise Renault Master.
2012’de pazar beklentisi, 2011’e nazaran düşük
Renault Türkiye’deki pazarın, ülkenin ekonomik büyümesinin daha az olacağını düşünerek bir miktar düşük beklediğini ve bunun sürpriz olmaması gerektiğini açıkladı. Buna göre 2012’de, geçen yılın yüzde 8 - 10 civarı altında bir pazarla karşılaşılması bekleniyor. Yani 2012'nin, 2010 ayarında bir pazar olması öngörülmekle birlikte, bu rakamın Türkiye'de son yıllarda otomotiv sektöründe yaşanan istikrara uygun bir rakam olduğu da vurgulandı.
ÖTV artışı ve faizler, muhtemel daralmayı etkileyecek
Otomotiv pazarında 2012'de yaşanacak muhtemel daralmanın, faizlerin yükselmesi nedeniyle eskisi kadar cazip alım ve kredileme koşulları bulunmamasından ve ÖTV artışlarından kaynaklanacağı hatırlatıldı. Türkiye'de vergilerin yeterince yüksek olduğu, yapılan her artışta pazarın küçülmesi riski bulunduğu ve pazarın küçülmesinin de toplam vergi gelirini olumsuz etkileyeceği belirtildi.
2012 Ocak sonuçları
Renault Grubu, Ocak ayı sonu itibarıyla binek + hafif ticari pazarda birinciliği elde etti. 5 bin 890 adet araç satışı ile yüzde 19,9 pazar payı elde eden firma, Temmuz 2002’den sonra toplam pazarda elde edilen en iyi sonucu gerçekleştirdi.
Firma, Ocak 2012’de 4 bin 710 adet satış ile toplam pazarın lideri olarak, geçen yılın aynı dönemine göre 1,2 puan artış ile yüzde 15,9 pazar payı etti.
Hafif ticari araçlarda en geniş ürün gamı
Renault, hafif ticari araç modellerinde en geniş ürün gamına sahip durumda. Kangoo modelinde 12 versiyon, Master’da 37 versiyon ve Trafic’te 7 farklı versiyon bulunuyor. Önden çekişli, arkadan itişli, kasalı, kasasız, üstyapılı, üst yapısız olmak üzere tüm bu seçenekleri hafif ticari araç müşterilerinin beğenisine sunulmuş durumda.
Renault hafif ticari araçlarının güçlü yönleri
Yakıt ekonomisi liderliği, toplam sahip olma bedeli, 4 farklı Türk üst yapı firmasıyla iş ortaklığı ile marka garantili “Üst Yapı” çözümleri, yaygın ve kaliteli yetkili satıcı ile servis hizmet ağı ve Renault Profesyonel hizmeti, markanın hafif ticari araçlarının güçlü yönleri olarak vurgulandı.
Yeni Master 16+1 turizm otobüsü
COMVEX İstanbul’da ilk kez gösterimi gerçekleştirilen olan Yeni Master 16+1 Turizm Otobüsünün satışı Şubat ayı itibarıyla başladı. Marka, Turizm sektöründe de bu versiyonla yerini almış oldu. 16 kişilik yolcu taşıma kapasitesine sahip Yeni Master Turizm Otobüsü 80 bin TL lansman özel fiyatı ile satışa sunulmuş durumda.
Çözüm ortağı olan üstyapı firmaları
Renault, hafif ticari araçlarda sunduğu üstyapı çözümlerine ilişkin, mevcut çözüm ortağı olan 4 adet üstyapı firma sayısını, 2012 yılında, 7’ye çıkartarak bu alanda gücünü arttırmayı hedeflediğini de belirtti. Bu firmalar; Arobus-Argen Minibus, Aunde, Karsan ve Gencer Kasa.
Renault Profesyonel
Müşterilere özel ayrı bir satış ve satış sonrası hizmetinin sunulduğu Renault Profesyonel, profesyonel müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel eğitim almış satış ve satış sonrası ekipler bu müşteriler için ayrılmış özel alanlarda hizmet veriyor. Bugün 25 noktada var olan Renault Profesyonel noktası, 2012 yılı sonunda 30 adede çıkacak.
Yüzde 100 elektrik motorlu hafif ticari araç Kangoo Z.E.
Renault’nun yüzde 100 elektrik motorlu hafif ticari aracı Kangoo Z.E. ise, ticari araçlar konusunda uzman 22 Avrupalı gazeteciden oluşan jüri tarafından “2012 Yılının Uluslararası Ticari Aracı” seçildi. Jüri tarafından, elektrik motorlu ticari aracın sadece Sıfır Emisyon konusundaki üstünlüğü değil, aynı zamanda pazarın beklentileri doğrultusundaki işlevsel ve ekonomik özellikleri de değerlendirildi. www.tasimacilar.com 02.03.2012 / 18:16

















Ticari Araç Haberleri

emin adımlarla sürdürüyor
TEMSA’ya ‘Altın İhracatçı’ ödülü
Türkiye’de Satışa Sunuluyor
Modelleri Türkiye’de
Üstyapıcılarla İstanbul’da Buluştu