Ford Otosan, Türkiye’nin en dijital şirketlerinin belirlendiği ve 17 sektörden 104 şirketin dijital karnesinin çıkarıldığı Accenture Dijitalleşme Endeksi çalışmasında, Motorlu Kara Taşıtları İmalatı sektörünün lideri oldu. Türkiye’de ilk defa, bilimsel bir yaklaşım ve sistematik bir metodoloji kullanılarak dijitalleşme ölçümünün yapıldığı Accenture Dijitalleşme Endeksi Skoru’na göre Türkiye’nin ortalama dijitalleşme skoru yüzde 60, Motorlu Kara Taşıtlarının İmalatı sektör skoru ise yüzde 70 olurken, sektör lideri Ford Otosan’ın dijitalleşme oranı yüzde 77 olarak dikkat çekti.
Şirketlerin dijitalleşmeyi iş süreçlerine entegre etme oranını belirlemek, dijitalleşme yolculuğunda hangi noktada olduklarını ortaya koymak ve dijital kabiliyetlerini analiz etmek amacıyla Accenture Dijitalleşme Endeksi adı verilen endeksleme metodolojisi doğrultusunda katılımcı şirketlerin detaylı analizleri gerçekleştirildi. Kurumsal stratejilerinde en iyi rekabet avantajını sağlayacak şekilde dijitalleşmeye yer veren ve dijitalleşmeyi şirketin ana hedeflerine başarılı bir şekilde entegre eden; müşterileriyle olan iletişiminde dijital ürün ve hizmetleri müşteri memnuniyetini en fazla sağlayacak şekilde kullanan; organizasyon içerisindeki iletişim, iç süreç ve operasyonları dijital teknolojiler aracılığıyla en verimli şekilde yürüten ve gelirleri/varlıkları itibarıyla Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan şirketlerin “Dijitalleşme Öncüleri” olarak tanımlandığı çalışmada Ford Otosan, “Motorlu Kara Taşıtlarının İmalatı” sektörünün dijital lideri oldu.
Haydar Yenigün: ‘’Sürdürülebilir İlerlemenin Stratejik Bir Parçası Olarak Dijital Dönüşüm’’
Araştırmada ortaya çıkan sonuçlar çerçevesinde açıklamada bulunan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün dijitalleşmenin şirketlerin gelişiminde oynadığı role vurgu yaparak; “Ford Otosan olarak,100 yıllık sanayi şirketi olma hedefimizle, inovasyon ve teknoloji alanında da sektörümüze öncülük yapmaya devam ediyoruz. Dijitalleşme, Ford Otosan’ın gelişiminde ve karlılığında büyük bir etken, aynı zamanda şirketimizi geleceğe hazırlamak adına önemli bir unsurdur. Teknoloji ve inovasyon yatırımlarını sürdürülebilir ilerleme yaklaşımının ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. İnovasyon kültürünü yüksek kalite ve verimlilikte ürünler üretmenin ötesinde; tüm hizmet, süreç, iş modeli, pazarlama ve organizasyonel yönetimimizde yaygınlaştırma hedefiyle çalışıyoruz. Dijitalleşmenin, şirketimizin operasyonel süreçlerine maliyet ve zaman açısından efektif bir katkısı olmasının yanısıra, stratejik bir yaklaşımla kaynaklarımızı ve süreçlerimizi etkin kullanarak rekabet avantajı yaratmak konusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.