Önümüzdeki dönemde tüm filosunu elektrikli araçlara çevirmeyi hedefledği belirtilen TNT Ekspres’in, bir elektrikli araçla 1 yılda 1000 litrelik yakıt tasarrufu sağladığı belirtildi. Ayrıca bir elektrikli araçla yılda toplam 2,5 ton CO2 tasarrufu sağlandığıda verilen bilgiler arasında.
Ulaşım sektöründe hizmet veren global bir şirket olarak küresel ısınmayla mücadele eden TNT Ekspres, diğer şirketlere örnek teşkil edecek çevre dostu uygulamalarına devam ediyor. Bir ilke imza atarak ilk Türk ticari plakalı elektrikli otomobil filosunu kuran TNT Ekspres, yeni satın aldığı elektrikli araçlarla filosunu genişletiyor.
TNT Ekspres’in, elektrikli araçlarla birlikte normal araçların neden olduğu gaz emisyonlarını azaltmayı ve çevreci araç sürüş teknikleriyle de çevreye daha az zarar vermeyi amaçladığı ifade edildi.
Önümüzdeki dönemde tüm filosunu elektrikli araçlara çevirmeyi hedeflediklerini belirten TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız şöyle devam etti:“Araçlarımız her gün trafikte olduğu için verimlilik ve çevreci uygulamalar en çok önemsediğimiz konular arasında yer alıyor. Türkiye’deki ilk elektrikli araç filosunu TNT Ekspres oluşturdu. Elektrikli araçlarımızı BD Otomotiv’den alıyoruz. Elektrikli araçlarımız 160 km. yol gidebiliyor ve hızlı şarj ile 20 dakikada yola çıkmaya hazır hale geliyor.”
Elektrikli araçlarla yılda toplam 25 ton CO2 tasarrufu sağlanıyor
TNT Ekspres’in filosundaki elektrikli araçların, 1 yılda araç başı ortalama 11 bin km yol yaptığı belirtilen açıklamada, bir elektrikli aracın, 1 yılda 1000 litrelik yakıt tasarrufu sağladığı bildirildi. Ayrıca yılda bir araçtan 2,5 tonluk, toplamda ise 25 tonluk CO2 tasarrufu sağlandığının altı çizildi.
TNT Ekspres’in filosuna kattığı elektrikli araçlar, Sabiha Gökçen Havaalanı, Çekmeköy, Güneşli gibi İstanbul’un farklı noktalarındaki ana istasyonlarda şarj edilebiliyor. Aynı zamanda gezici şarj araçlarına da sahip olan TNT Ekspres acil durumlarda bu araçlarını devreye sokarak müşterilerine aksaksız hizmet vermeye devam ediyor. TNT Ekspres İngiltere, İtalya, Belçika, Fransa, Hollanda ve Çin gibi pek çok ülkede de dağıtım için elektrikle çalışan kamyonlar kullanılıyor.