Bu program kapsamında ilk yıl hedefi olarak kendisine kağıt tüketimi, atık yönetimi ve ortak satın alma süreçlerini belirleyen UTİKAD, bu çerçevede gerçekleştirdiği iyileştirme çalışmalarıyla WWF-Türkiye’nin yürüttüğü ‘Green Office (Yeşil Ofis) Programı’nın başarılı uygulamaları arasına girmeye hak kazandı.
Küçük Değişikliklerle Büyük Sonuçlar
“Küçük Değişikliklerle Büyük Sonuçlar” sloganıyla yola çıkan ve bir yıl içinde hedeflerinin üzerinde bir başarı gerçekleştiren UTİKAD, programa yapılan 26 başvurudan 4’üncü sırada diploma almaya hak kazandı.
UTIKAD üyelerinin katılımı ile düzenlenen törende, WWF Mütevelli Heyeti Üyesi ve Hukuk İşleri Müdürü Engin Şenol, UTIKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin’e Green Office (Yeşil Ofis) diplomasını sundu.
WWF-Türkiye adına konuşan Mütevelli Heyeti Üyesi ve Hukuk İşleri Müdürü Engin Şenol, çevre bilinci ve duyarlılığının artırılması ve yaygınlaştırılması konusunda sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü hatırlatarak, “Aynı zamanda belirlenen hedeflere ulaşma açısından UTİKAD programa başvuran 26 kurum içinde 4’ncü sırada diploma almaya hak kazanan kuruluş oldu. UTİKAD’ı bu nedenle bir kez daha kutluyorum” dedi.
“UTİKAD olarak fark yaratıyoruz”
Green Office (Yeşil Ofis) diplomasını Engin Şenol’dan, Genel Müdürü Cavit Uğur ile birlikte alan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin,WWF-Türkiye tarafından diplomaya değer görülen ilk sivil toplum kuruluşu olarak fark yarattıklarına inandığını belirterek “WWF-Türkiye Green Office (Yeşil Ofis) Programı ile hem doğaya hem de yaşadığımız topluma karşı sorumluluklarımızı bir kez daha vurguladık. Yalnızca ulaşılan hedeflere karşılık alınan diploma değil, derneğimiz ve üyelerimiz nezdinde değişen ve gelişen bir bilinç oluşturabilmek esas kazancımız olacaktır. Üyelerimize yönelik faaliyet ve hizmetlerimizin yanında, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olma sıfatıyla, eğitim başta olmak üzere pek çok konuda toplum ve sektör adına sorumluluk almayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
Turgut Erkeskin, Green Office (Yeşil Ofis) Programı çerçevesinde dernek binasında öngörülen hedeflerin üzerinde bir başarı sağlandığını dile getirerek şu bilgileri verdi: “Green Office (Yeşil Ofis) Programı’na başlarken, kağıt tüketimi alanında, 1 sene sonraki sarfiyatımızı yüzde 50 oranında düşürmeyi hedefledik. 2011 yılı sonunda kağıt tüketimimizi yüzde 74 oranında, toner tüketimimizi ise yüzde 55 oranında azalttık. 2012 yılı sonunda ise kağıt tüketimimizi yüzde 6 daha, toner tüketimimizi de yüzde 56 daha düşürerek hedefimizin üzerinde bir tasarruf gerçekleştirdik. Bir yılın sonunda geri dönüştürülebilir atıkların geri dönüşüme kazandırılma oranımızı da yüzde 100'e çıkardık. Ortak satın alma süreçlerinin çevreye duyarlı bir yapıya kavuşturulmasını sağladık. Aynı zamanda son 2 yıl daha yaşanabilir bir dünya için WWF Dünya Saati kampanyasına katılarak, üyelerimizi ve sektörümüzü kampanyaya destek vermeleri konusunda harekete geçirdik.”