OMSAN, Yetkilendirilmiş Yükümlü – İzinli Gönderici Belgesini Türkiye’de de Aldı

OMSAN, daha önce Fransa’da aldığı AEO belgesine ilave olarak bu kez de Türkiye’de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yetkilendirilmiş yükümlü – izinli gönderici belgesini aldı.

Lojistik sektörünün lider firmalarından olan OMSAN, 24 Ekim 2013 tarihi itibariyle Yetkilendirilmiş Yükümlü – İzinli Gönderici belgesini almaya hak kazandı. Bu belgeyi almak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na gerekli başvuruyu yapan OMSAN, titiz bir değerlendirme sürecinin ardından Türkiye’de bu belgeyi şimdiye kadar alan sınırlı sayıda lojistik firmasından biri oldu.

Söz konusu belge, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen firmalara verilmekte.

Daha önce Fransa’da aldığı ve şimdi de Türkiye’de almaya hak kazandığı bu belge ile OMSAN, gerçekleştireceği ihracat taşımalarında yük kontrollerini kendi yapacak, araçları Gümrük İdaresine giderek vakit kaybı yaşamayacak.

OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman KÜÇÜKERTAN, OMSAN’ın müşterilerinin lojistik ihtiyaçlarını yakından takip ederek sürekli rekabet avantajı yaratmaya odaklandığını belirtti.


www.tasimacilar.com 17.12.2013 / 18:51

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sektörel Haberleri

Quick Finans Avrupa'nın lider treyler üreticisi KRONE'nin Türkiye'de finansman partneri oldu
çoklu enerji filosu ile start veriyor
milyar dolarlık ticaret hacmi yarattı
Gaziantep’te hizmete hazır
Scania’dan, Geleceğin Teminatı Çocuklar İçin Sürdürülebilirlik Etkinliği