Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk tahliye edildi

Suç örgütü kurmak iddiasıyla açılan davada 75 yıl hapis istemiyle yargılanan Metro Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk tahliye edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Galip Öztürk ile 70 sanığın yargılandığı ”suç örgütü” davasını karara bağladı.

Kararı okuyan mahkeme başkanı, örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve tehdit suçlarından tutuklu sanıklar Galip Öztürk ve beraberindeki Erdem Yücel ve Cengiz Kaya’nın da tahliye edildiğini bildirdi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" ve diğer suçlardan yargılanan iş adamı Galip Öztürk'ü toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırırken, sanıkla ilgili olarak yargıyı etkilemeye teşebbüs etmek iddiasıyla verilen 10 aylık hapis cezası hükmünün açıklanmasını ise Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 231. maddesi gereğince, 5 yıllık denetimli serbestlik yasası kapsamında şartlı tahliye edildi.

Tutuklu olarak, "çıkar amaçlı suç örgütü yönetmek" ve diğer suçlardan yargılanan sanıklar Cengiz Kaya ve Erdem Yücel için ise çıkar amaçlı suç örgütü kurmak iddiasıyla 2 yıl 6 ay ve ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla da 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 6 yıl 8'er ay hapisle cezalandırılmasına hükmeden heyet, bu sanıklara yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla da verdiği 10 aylık hapis cezası hükmünün açıklanmasını da 5 yıllık denetimli serbestlik yasası kapsamında şartlı olarak geri bıraktı. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sektörel Haberleri

Quick Finans Avrupa'nın lider treyler üreticisi KRONE'nin Türkiye'de finansman partneri oldu
çoklu enerji filosu ile start veriyor
milyar dolarlık ticaret hacmi yarattı
Gaziantep’te hizmete hazır
Scania’dan, Geleceğin Teminatı Çocuklar İçin Sürdürülebilirlik Etkinliği