D4 (S) Belgesi nedir?

Daha önceleri D2 ve D4 yetki belgelerine Plaka Tahditli taşıtlar kayıt edilemiyordu, KUGM’nin yayınladığı yeni genelge ile Plaka tahditli araçlar D4(S) belgesi yetki belgesi altına toplanıyor.

2013 yılında Resmi Gazetede yayınlanan Belediye sınırları dışında/dışından yapılacak öğrenci servis taşımalarının kapsamına uygun olarak B2, D2 veya D4 yetki belgelerinden biriyle yapılabiliyor ancak plaka tahdit uygulaması olan bazı illere bu araçların girmesi bağlama ile sonuçlanabiliyordu.

Yeni düzenleme ile işyeri ve ikamet yeri birbirinden farklı ilde bulunan yolcuların mağdur olmasının önüne geçilmeye çalışıyor.


Bir il ile komşu illeri arasında sadece Personel servisi veya Okul servisi taşımacılığı yapmak üzere ve D4 yetki belgesi alma şartlarının sağlanması haline bu belge veriliyor.

Personel veya Okul servisi taşımacılığının yapılacağı il’de varsa UKOME yoksa İl Trafik Komisyonlarından alınabilecek sakınca yoktur kararı ile personel veya öğrenci servisi yapılabilecek.

D4(S)’e eklenecek araçlarda Kullanım amacı şartı aranacak. Aracın Personel servisi mi öğrenci servisi mi olduğu ibraz etmek gerekiyor.

Bu kriterleri yerine getirdikten sonra verilecek taşıt kartlarında hangi iller arasında taşıma yapabileceği, öğrenci mi personel mi yoksa her ikisinin de yapılıp yapılamayacağı bu mevzuatla izin verilmiş oldu.

D4(S)’i alabilmek için

Aracın Personel mi öğrenci mi taşıyacağının Tescil belgesinde yazılı olması
Taşıma yapılacak il’in UKOME veya Trafik Komisyonun’dan alacağı belge (sakınca yoktur)
Araç okul taşıtıysa personel taşıyamama ve tam tersi ile Bakanlık tarafından Servis Taşımaları Konulu Genelgede yayınlandı.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (27)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sektörel Haberleri

Quick Finans Avrupa'nın lider treyler üreticisi KRONE'nin Türkiye'de finansman partneri oldu
çoklu enerji filosu ile start veriyor
milyar dolarlık ticaret hacmi yarattı
Gaziantep’te hizmete hazır
Scania’dan, Geleceğin Teminatı Çocuklar İçin Sürdürülebilirlik Etkinliği