2011 yılında yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen ve 6 milyon liraya mal olan Çanakkale Otogarı esnafı şimdilerde siftah yapamamaktan yakınarak kepenkleri indirdi. Zararlarının binlerce lirayı bulduğunu söyleyen Çanakkale Otogar esnafı işlerin durma noktasına geldiğini ve yolcuların yok denecek kadar az olduğunu belirtti.
Yolcular otogarda inmiyor
Otogarda lokanta ve kafeterya işleten Ahmet Atlas, yolcuların otogar’a düzenli olarak gelmediğinden yakınarak, uygulamaların devamlı değiştiğinden şikâyet etti. Otogar içinde alınan kararların en fazla iki gün uygulandığını söyleyen Atlas, tüm otobüslerin farklı yerlerde yolcu alıp, indirdiklerini belirterek “Yetkililer aylar önce söz verdi ama yoluna giren bir şey yok. Burada büyük zarardayız. Artık bu konuya el atılmalı. Belediyenin bu konuyla acilen ilgilenmesi gerekiyor. Artık kesin çözüm istiyoruz. Otogarın açılışından itibaren ilk iki ay burası son derece güzel şekilde çalıştı. Herkes otobüsüne buradan biniyor ve burada iniyordu ama sonra alınan kararlar ve yapılan uygulamalar bizi bu duruma getirdi" dedi.
Otobüs var, yolcu yok
Hediyelik eşya satışı yapan Oktay Tarhan ise, kent trafiğini rahatlatmak adına otogar yapıldığını fakat otogarın yapımına uygun işletilmediğini belirtti. Otogar’a otobüslerin geldiğini ama yolcunun gelmediğini söyleyen Tarhan, “ Burası yüzde 20 kapasiteyle çalışıyor. İlçelere giden otobüslerin Troia Caddesi'nden yolcu alması ve indirmesi, şehirlerarası otobüslerin de İskele Meydanı ve benzeri yerlerde yolcu indirmesi ve yolcu alması buranın akışını kesiyor. Buna uygun düzenlemeler var ama hayata geçmiyor. Bunun sonucunda bizler sürekli olarak zarar görüyoruz" şeklinde konuştu.
31 bin 694 metrekarelik alana kurulan ve yaklaşık 6 milyon liraya mal olan Çanakkale Otagarı'nda esnaf sorunun çözülene kadar dükkânlarını açmayacaklarını belirtti.