ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Bezci, OAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Kahraman ile makamında görüştü. Başkentin sanayi yapısı ve ihracat potansiyelinin ele alındığı görüşmede, ATO Başkanı Bezci, Ankara'nın 200'ü aşkın ülkeye ihracat yapar hale geldiğini, firmaların 2023 ihracat hedefine doğru kararlılıkla ilerlediğini belirtti.
Kentimize ve Ülkemize katkı sağlamak istiyoruz
İhracatın sektörel yapısına bakıldığında Ankara'da makine ve aksamlarından, savunma ve havacılığa, taşıt araçları ve yan sanayiden, kimyevi maddeler ve mamullerine kadar geniş bir kompozisyonun yer aldığını ifade eden Bezci, şunları kaydetti, "Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek kentlerimizin kaynaklarını etkin ve yerinde kullanarak kentimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz. İhracat ekonomik kalkınma için olmazsa olmazların başında yer alıyor. Ankara ihracat potansiyeli yüksek olan bir şehir. Ankara'da kurulu bulunan firmalara bakıldığında da zaten tablo net bir şekilde görülüyor. Ben Ankaralı firmalara, Ankara kaydıyla ihracat yapmaları çağrısında bulunuyorum. Ankara hak ettiği başarıyı kayıtlarda da görmelidir" dedi.
Ankara sanayi şehri oldu
Kahraman da Ankara'nın bir memur şehri olmaktan çıkıp sanayi şehri haline geldiğini ifade etti. Ankara, Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 5. şehri olduğuna dikkati çeken Kahraman, "Ankara'da kurulu bulunan toplam 266 firma Ankara dışındaki birliklere kayıt olduğu için ihracat rakamları da o illere gidiyor ve yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat rakamı da Ankara kayıtlarına girmiyor" dedi. Kahraman, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin de aralarında bulunduğu bazı kurum ve firmaların OAİB kaydıyla ihracat gerçekleştirmeleri durumunda Ankara'nın en çok ihracat yapan iller sıralamasında yerinin bir basamak daha çıkarak 4. sıraya yükseleceğini belirtti.