Havalimanı ve 3. köprünün birleşeceği yollar üzerinde bu çalışmalardan önce çok az otomobil geçiş yaparken, şimdi her an bir hafiyat kamyonu çıkabiliyor. Aldıkları hafriyat toprağını bir an önce ulaştırabilmek için son sürat giden hafriyat kamyonları 3. havalimanına yakın bölgelerde trafiğin bile sıkışmasına neden olacak seviyeye geldi. Yoğunluk oluşmasını engellemek için için çalışan görevliler de trafik polisi gibi ellerindeki tabelalarla kamyonların geçişlerini ayarlamakla meşgul.
Başka bir aracın geçmediği yollarda hafriyat taşıyan kamyonlardan dolayı trafik bile oluşmuş halde. Alandaki göletler doldurulurken, bir yanda da yüksek tepecikler tıraşlama işlemine tabi tutuluyor.
Özel yollar yapıldı
Havalimanı inşaatında kamyonların göletlerin olduğu yerlere daha rahat ulaşabilmesi için ise 3-4 kamyonun yan yana rahat geçebileceği yolların oluşturulduğu görüldü.Bir çok yerden havalimanına giriş-çıkış noktaları yapılırken, sivil araçların inşaat sahasına girmemesi için güvenlik noktaları koyulmuş durumda. Yüzlerce kamyon, aldıkları yükleri boşaltırken, iş makineleri de alandaki boşlukları düzeltiyor.
Kamyoncular işini rahat yapıyor
Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun üstlendiği havalimanı inşaatının yapıldığı bölgede,gece gündüz çalışan kamyoncular da hayatlarından memnun. Kısa mesafede çalıştıklarından dolayı daha rahat olduklarını belirten kamyoncular, şehir içi trafiğine fazla girmeden işlerini yaptıklarını, havalimanına yakın bölgelerden ya da çalışma sahasında hafriyat toprağı getirdiklerini söylüyorlar.
"Yatırımın yarısı altyapı ve dolguya"
Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3’üncü havalimanının takviminde bir sapma olmadığının altını çizmişti. İlk etap için planlanan yatırımın 5.5-6 milyar Euro arası olduğunu ifade eden Özdemir: “Bunun yaklaşık yarısına yakını zemin iyileştirmesi ve altyapıya gidecek. Yani toprak, kanallar, dolgu gibi işlemlere gidecek” dedi.