Şoför esnafı saatli bomba gibi her an patlayabilir

İstanbul Nakliyeciler Sitesi esnafı kendilerine sahip çıkılmadığını belirterek para kazanamadıklarının altını çizdi ve patlamaya hazır saatli bomba gibi olduklarını ifade ettiler.

Dünya da olduğu gibi Türkiye'de de nakliyecilik en zor mesleklerden biri. Kullandığımız kitaptan tutanda giydiğimiz ayakkabıya kadar hemen her malzemenin bize ulaştırılmasını sağlayan nakliyeciler çeşitli sorunlarla boğuşuyor. Hal böyle olunca da yurdun her yerindeki nakliyecilerden "sorunlarımıza çözüm bulun" çağrısı geliyor.

Görüştüğümüz İstanbul Nakliyeciler Sitesi esnafı para kazanamadıklarının altını çizerek, “Para yok. Kamyoncu camiası para kazanmıyor. Para kazanmadığı için mazot alamıyor, vergisini ödeyemiyor. Haciz geliyor fakat para olmadığı için borcunu ödeyemiyor. Trafik sigorta ücretleri ikiye katlandı. Belgeler desen başka bir dert. Şoför esnafı saatli bomba gibi her an patlayabilir” ifadelerinde bulundular.


Asya'dan Avrupa ve Avrupa'dan Asya yakasına geçmek isteyen ağır vasıtaların Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçişlerini düzenlemek için İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) sabah 06:00 - 10:00 saatleri arasında, öğleden sonra ise 16:00 - 22:00 saatleri arasında geçişleri yasaklamış olması nakliyecilerin bir diğer sorunu.

“Sahibimiz yok”

Nakliyeciler “bu saatler arasında hangi yükü yükleyip nereye bırakacağız?” diyerek süre kısıtlamasından kaynaklanan şikâyetlerini dile getrdiler.


Bütçede yapılan kısıtlamaların mazot fiyatlarına zam olarak geri döndüğünü belirten nakliyeciler devletin en kolay vergi aldığı sınıfın kendileri olduğunu belirterek, kamyonlara da taksiler gibi taksimetre uygulamasının getirilmesi önerisinde bulundular.

Taşımacılığın 5'te 3'ünün karayolu ile yapıldığının altını çizen esnaf, mazot fiyatlarının da çok yüksek olduğunu belirterek, kendilerine sahip çıkılmadığı ifade ettiler.

Mehmet Akgün trafik eğitim akademisi açılacak

Geçtiğimiz ay İstanbul Nakliyeciler Sitesi elim bir kaza yaşamış yoldan geçerken freni patlayan bir aracın site içerisine girmesiyle birlikte Mehmet Akgün isimli bir çalışan hayatını kaybetmişti.

Yaşanan bu olayın ardından İSNAD Başkanı Koçin ölen çalışan anısına “Mehmet Akgün trafik eğitim akademisi” isimli bir akademi kurmayı planladıklarını belirtti.

Herkesin kendinin iyi sürücü olduğunu düşündüğünü belirten Koçin sorumluluk bilincinin özel bir eğitim gerektirdiğinin altını çizerek, açılacak akademide bilgi değil kültür aşılamaya çalışacaklarını belirtti.

TIR sürücülerinin şoför koltuğuna oturduğu zaman kendilerini çok büyük zannetmemeleri gerektiğini belirten Koçin, “akademide trafik kültürü ve nezaket kültürünü aşılamaya çalışacağız. Türkiye'de bu iş çözülmeli dolayısıyla bizim buna çözüm olacak bir proje hayata geçirmemiz lazım. Terörün bile sevgiyle ilgi ile çözülmeye çalışıldığı şu dönemde tüm parlamenterlere bu konuda çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Daha önce trafik bilinci ile ilgili çalışmaların yapıldığını ancak istenen başarıya ulaşılamadığını belirten Koçin, “Trafikte dikkat 10 bin hayat kampanyası yapıldı ama hiçbir şey olmadı. 5 milyon kaynak ilkokul çocuklarına CD olarak dağıtıldı. İlkokul çocuğunun trafiğe katılım yaşı 20-25'ten erken olmuyor. O döneme kadar da mevzuat veya kullanılan araçlar değişiyor. Bu yaştaki çocukların o eğitimi alması gerekmiyor” diyerek asıl eğitimin sahada çalışan kişilere verilmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Orhanlı da yurtiçi yurtdışı ayrımı ortadan kalktı

İSNAD Başkanı Ahmet Koçin Gelişmiş depo işletmecileri ve büyük lojistik firmalarını Orhanlı’da çalışmaya davet etti.


İSNAD Başkanı Ahmet Koçin sektöre bir davet mesajı göndererek, Orhanlı’da 2006 yılında toplam 100 dönüm arazi üzerine kurulan Orhanlı Lojistik Merkezinde 30 dükkanın boş olduğunu belirtti.

Lojistik Merkez içerisinde otuza yakın boş dükkân olmasının sebebini firmaların iş yapamamaları olarak açıklayan Koçin, “Zayıf yapraklar kurudu. 30 dükkân boş. Biz yaralıyız şuanda kan kaybediyoruz” şeklinde konuştu.


İstanbul Park Transport Akaryakıt Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 1 Aralık 2006 tarihinde işletmeye açılan Orhanlı Lojistik Merkezi'nde 40 dönümlük sosyal tesisler ve 105 adet nakliye şirketlerine ait uygun ofisin yanı sıra 60 dönümlük alanda ise kamyon ve TIR parkı olduğunun altını çizen Koçin “Biz nakliyecileri, gelişmiş depo işletmecilerini ve büyük lojistik firmalarını buraya davet ediyoruz. Diyoruz ki 2013'te birlikte Orhanlı'da çalışalım. İş birliği yapalım, sorunlarımızı oturup konuşalım” diyerek sektör içerisinde bir işbirliği oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Oya KAYA-Nurcan GÜNEŞ 


 


 


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Özel Haber Haberleri

Turizm Sürücülerine Mercedes-Benz Vito'yu sorduk
Sadece emniyet kemeri takılı olan yolcuya bir şey olmamış !