Başbakana, Trafik Teşekkürleri -1

''Başbakanımızın Trafikçiliği'' Sevindirici oldu; Devlet, ''Trafik İşbaşısı'' yapıyor galiba.

Bilindiği gibi, bir Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu’ muz var. Başbakan başkanlığında her 6 ayda bir toplanması Trafik Yasası gereğidir. 1997 den bu yana 15 yılda 30 kere toplanması gerekirken, 3. kez toplanabildi, yani 10 da 1 oldu.

Bu, “Başbakanların; trafik görevlerini yapmaması”, “kurallarına uymaması”, “hükümetlerin trafik güvenliğine şaşı bakmaları” şeklinde, tarafımdan pek çok kere; basın toplantılarımda, radyolarda, TV’lerde, makalelerimde dillendirilmiştir, yerilmiştir.

Fakat 3. Toplantısını, Başbakanımızın yapmış olması(30.05.2012) ; toplantı öncesi haberlerde tarafımca, “en azından, memnuniyet verici” olarak bulunmuştu. Ancak sonrasında kendi konuşma metinleri, “yüksek memnuniyet” yarattı bende. Konuşmasının tamamını, altını ‘olumlu’ çizerek okudum.

Olumlu bir tesadüf:

“3. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu (16-18 Mayıs 2012)” ile numara benzerliği. (Bilindiği gibi buna TOFED Başkanımız Sn. Mehmet Erdoğan ve ben de katılarak, bildiriler sunmuş, yol tehlikelerinin ve çarpıklıklarının çok olduğundan bahsetmiştik.)

Sempozyum Sonuç Bildirgesi; “yol kusurlarına değinmemekle” beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı. Ki, bu yazı için tam metni paylaşmaya ara verdim.

Bir sevincim de; Sayın Başbakanın konuşma metni içinde “Yol kusurlarına, ulaşımın alt yapısına önem ve yer vermiş olmasına” katkıda bulunmuş olabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü bunlardan bildirilerde bahseden sadece ikimiz idik, anarşistlermiş gibi kalmıştık.

Sayın Başbakanın, konuşma metnini hazırlayanların ve kendisini buna ikna edenlerin bunda çok katkıları olduğuna inanıyorum. Bunun da İçişleri Bakanımız Sn. İdris Naim Şahin’e ve Ulaştırma, İletişim ve Haberleşme bakanımız Sn. Binali Yıldırım’a, aralarındaki işbirliğine bağlı olduğunu düşünerek, kendileri şahsında, ekiplerine de tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu yazımı, Sayın Başbakanın konuşmasındaki, ilgili paragrafla noktalıyorum.

Başbakan Erdoğan, bölünmüş yollar yaparak ulaşımı kolay ve hızlı hale getirdiklerini ifade ederek, "Bitti mi? Hayır, daha yapacağımız çok iş var. Biz devlet olarak üzerimize düşeni yapacağız ve ondan sonra halkımızdan kurallara uymasını isteyeceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan; "Daha önce sadece 6 ilimiz bölünmüş yol ile birbirine bağlıyken, bugün 74 ilimiz bölünmüş yol bağıyla birbirine bağlı durumda. İnşallah önümüzdeki dönemde bütün illerimiz bütün büyük yerleşim birimlerimiz arasında bölünmüş yol ağını kurmuş olacağız. Bir yandan ulaştırma altyapısını güçlendirirken, diğer yandan karayollarını kullanan sürücü ve yayaların eğitimine önem veriyoruz" şeklinde konuştu.”

Takip edelim...

Ahmet TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Makaleler Görüş Ve Yazılar Haberleri

İş Güvenliği Nedir? İş Güvenliğinin Önemi Nedir?
Karayolu Taşımacılığı Nedir? Avantajları Nelerdir?
Almanya Minivan Nakliye Çözümü
Afet Durumlarında Takograf Kullanımı!
Ulaşımda yakıt tasarrufu mümkün mü?