Bu kapsamda Adana, Mersin, Kayseri ve Samsun’da kuş gözlem etkinlikleri gerçekleştirildi. Dünya Kuş Gözlem Günü’nde düzenlenen etkinliklere büyük çoğunluğu öğrenci olmak üzere yaklaşık 150 kişi katıldı. Katılımcılar turna gözlemi yaparken aynı zamanda turnaların korunması ve neslinin devamı konusunda bilinçlendirildi.
2013 yılında, Brisa’nın 25. kuruluş yıldönümünde, WWF-Türkiye iş birliğiyle Çukurova Deltası’nda başlatılan “Turnalar Hep Uçsun” projesinin 5. yılı, Dünya Kuş Gözlem Günü’nde 4 farklı şehirde turna gözlem ve sayım etkinlikleriyle kutlandı. Büyük çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu katılımcılara “Turnalar Hep Uçsun” projesi; turnaların ekolojileri, yaşam döngüleri, göç stratejileri gibi birçok bilgi aktarıldı.
Dünya Kuş Gözlem Günü’nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında turnaların göç ve kış döneminde kullandıkları önemli yaşam alanlarından olan Adana Çukurova Deltası, Mersin Göksu Deltası, Kayseri Sultan Sazlığı ve Samsun Kızılırmak Deltası’nda üniversite öğrencileri, ilkokul öğrencileri ve doğaseverlerle bir araya geldi. Yaklaşık 150 katılımcı, turnaların korunması ve neslinin devamı, kışlama alanları ve göç yolları hakkında bilinçlendirilirken aynı zamanda turnaları gözlemleme şansına sahip oldu.
Türkiye’nin ekonomik, toplumsal ve çevresel gelişimi için çalışan Brisa, doğa koruma mücadelesinde öncü rol oynayan WWF-Türkiye ile birlikte, tehdit altındaki biyoçeşitliliği korumak için başlattığı ‘Turnalar Hep Uçsun’ projesinin 5. yılını tamamladı. Proje kapsamında turnaların göç yolları ve kışlama alanlarındaki yerel halk, avcılar ve öğrenciler bilinçlendiriliyor ve turna neslinin korunması ve devamına katkı sağlanıyor.