Robot daha sonra şarj cihazını alarak aracın şarj portuna sabitliyor ve şarj seansını başlatıyor. Şarj işlemi tamamlandıktan sonra şarj cihazını çıkarabiliyor. Hatta aracın tekrar hareket edebilmesi için şarj portunun kapağını da kapatıyor.
ACR, özellikle karanlık ortamlarda şarj işlemini daha kolay ve rahat hale getirmeye yardımcı olacak. Aynı zamanda bu kablolar, yüksek hızlı şarj için olduğundan daha kalın ve ağırdır. Özellikle kadın ve engelli kişilerin daha hareket edebilmeleri için bu tip robotlar yakın gelecekte insanlığa daha fazla yardımcı olacak.
Çoğu EV şarj cihazı, açık havada ve korunaksız olarak hizmet veriyor. Tüm bu olumsuz hava şartlarını ve ağır kabloları göz önüne alarak değerlendiren Hyundai mühendisleri, Kore’deki Ar-Ge merkezinde bir elektrikli araç şarj istasyonu kurdu ve robotoun çeşitli koşullardaki performansını değerlendirdi. Ayrıca mühendisler, robotun araçları algılaması ve olası kazaları önlemesi için de lazerli sensörlerden faydalanıyor.
ACR, 31 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında 2023 Seoul Mobility Show'da sergilenecek ve daha sonra seri üretime geçerek dünyanın bir çok ülkesinde şarj istasyonlarda kullanılmaya başlanacak.