AB, içten yanmalı motorlu araçların üretimine son verecek

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, içten yanmalı motorların üretiminin durdurulması için net bir tarih açıklanmasının planlandığını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin tüm imalatçıların  içten yanmalı motorlu araçların üretimine son vermeleri gereken kesin bir tarih açıklamayı planladığını söyledi.

Alman Sueddeutcshce Zeitung gazetesine konuşan Ursula von der Leyen, hali hazırda  bir düzine kadar Avrupalı imalatçının içten yanmalı motorların üretimini 2028-2035 yılları arasında bitireceklerini açıkladıklarını, ancak hala üretimin sonlandırılması için yasal bir tarihe ihtiyaç olduğunu  vurguladı.



Von der Leyen, "Tüm araçların sera gazı salınımı yapmama özelliğine  sahip olmaları gereken, içtenr yanmalı motorların üretimini bitirecek bir nihai tarih belirleyeceğiz” dedi.

AB Komisyonu, 2050 yılına kadar sıfır emisyona ulaşma hedefini  yakalamak için atılması gereken adımlara yönelik önerilerini içeren "Fit for 50" paketini kamuoyuna açıklayacak.

dunya.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dış Haberler Haberleri

Taksi şoförleri Uber teknolojisi ile daha fazla yolcuya ulaşabilecek
Almanya'da Ford'a patent anlaşmazlığında satış yasağı
Aylık 9 Euro'luk kartla tüm ülkede seyahat edecekler
Renault, Rusya'da Moskoviç adıyla satışı sürdürecek
Renault Rusya'daki varlıklarını Rus hükümetine devretti