UND İftar yemeği yoğun ilgi gördü

UND’nin bölgelerde gerçekleştirdiği ve 8 ilde gerçekleşen iftar yemeklerinin ardından Geleneksel İstanbul İftar Yemeği yoğun bir katılımla gerçekleşti. UND Genel Kurul Toplantısı’nın da gerçekleştirdiği etkinliğin ana sponsoru Ford Trucks oldu.

UND Geleneksel İftar Yemeği 28 Mayıs’ta Crown Plaza Hotel’de yapıldı. UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ve Ford Trucks’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen iftara, THY Yönetim Kurulu Başkanı ve HİB (Hizmet İhracatçıları Birliği) Başkanı İlker Aycı ile TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halim Mete de katıldı.  

Çetin Nuhoğlu: Bu birlikteliği siz sağladınız 

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, sektör temsilcilerine seslenerek “Yıllardır bu sektörün geleceğini birlikte tasarladık. Hepsinden ötesi bugün, her şeye rağmen hala birbirine bağlı, hala birbiriyle yakın ilişki içerisinde olan, bundan sonra da atacağı her adımda sırtını dayayacağı bir UND çatısı olan bir ortam var ve bunu siz sağladınız” dedi. Son 5-6 yılda, ülkemizde yaşanan olağan üstü durumlar nedeniyle önceliği ekonomi olmayan bir dönem yaşandığını aktaran Nuhoğlu, önümüzdeki 4 yılda sadece ekonomiye odaklanılacak bir dönemin başladığı söyledi.

42 yıldır bu sektördeyim ve sektörümle gurur duyuyorum

“Bir çok sorunumuz, bir çok derdimiz ve yapacak çok işimiz” var diyen Nuhoğlu, sektör olarak rekabette geri kalmak istemediklerini söyledi. Lojistiğin salt bir sektör olmadığını ülke performansını etkileyen ve belirleyen bir sektör olduğunun altını çizen Nuhoğlu, “Kamunun her kesiminde, kalkınma planı dahil, Cumhurbaşkanlığı dahil en önemli konu budur. Çünkü biz sadece bir mal ihracatını konuşmuyoruz. Biz bir hizmet ihracatçısı olarak, hiçbir şey ithal etmeden bileğimizin gücüyle ülkemize döviz getiriyoruz. Getirdiğimiz döviz de 18 milyar dolardır. Turizm’den sonra Türkiye’ye en fazla döviz getiren sektörüz. Ve bunlar, bu sektörün 2023 yılında 50 milyar dolar döviz getirisi sağlamak için geliştirilen bir stratejinin sonucunda geliyor. Onun için bu sektörde 42 yıldır varım ve 42 yıldır gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Küreselleşmeden vazgeçilmez

Kapılarda yaşanan sorunların, vizelerde yaşanan sorunların temelinde ticari korumacılığın olduğunu söyleyen Nuhoğlu, “Son 50 yılda ilk defa ülkelerin büyümesi küresel ticaretin büyümesinin altında kaldı. Herkes kendi içine kapandı, herkes kendini korumaya başladı. Bu doğru bir yöntem değildir. Bunda tüm vatandaşlar tüm dünya insanları çok şey kaybeder. Küreselleşme ve eşit şartlar altında rekabet insanlığın geleceğinin umududur” şeklinde konuştu.
 
“Bugün aramızda Ford Trucks var ve yüzde 90 yerlilik oranıyla üretiliyor. Bunu Türk mühendisleri yaptı ve Avrupa’da yalın kamyonu seçildi. Bugün bu ürün bütün dünyada dolaşıyor. Ford Trucks’ın bu seviyeye gelmesi bizi gururlandırıyor. Bir arkadaşımın dediği gibi -evet bu sefer oldu-” diyerek yerli üretimin önemine işaret eden Nuhoğlu aynı şekilde THY’nin milli marka olarak yakaladığı başarıya vurgu yaptı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın önemli başarılar yakaladığını bu nedenle kendisinden HİB’in başına geçmesini istediklerini söyleyen Nuhoğlu, “Bugüne kadar TOBB ile sorunlarımızın Ankara’ya taşınmasında çok önemli şeyler yaptık, hala yapıyoruz. Şimdi HİB ile hizmet ihracatçılarının farkı tüm bölgelere yayılacaktır” dedi. 

Halime Mete: Sektörün önüne sürekli yeni çukurlar çıkıyor 

TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halim Mete, konuşmasına bir fıkra ile başladı ve “Benim sevgili nakliyeci kardeşlerim, sizler öyle hareketli bir sektörün mensuplarısınız ki, yeni çukurlar açılıyor, gelip uğraşıyoruz, hep beraber el ele verip çukurları kapatıyorum ama hiç anlamadığımız bir yerde yeni bir çukur çıkıyor. Bazen kapı giriş çıkışları, bazen vizeler bir çukur oluyor” dedi.

İlker Aycı: Size hizmet etmek boynumuzun borcudur

THY Yönetim Kurulu Başkanı ve HİB Başkanı İlker Aycı, yaptığı konuşmada HİB’in kuruluşunda lojistik sektörünün verdiği desteğe vurgu yaptı. “HİB olarak 50 milyar dolar ihracat yapan tek bir birlik olduk. Bu birliğin içerisinde taşımacılık alanında THY’nin ayrı bir güç kattığını düşünürken kendimizi görevin başında bulduk. Bunun için hepinize ayı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Hizmet ihracatçılarının önünde çok ciddi sorunlar ve engeller bulunduğunun altını çizen Aycı, çatısı altında 10 sektör bulunan HİB’in Türkiye ihracatının bel kemiği olan taşımacılık sektörü ile çok daha güçlü olduğunu anlattı.


 

“Halim Mete’nin de dediği gibi taşımacıların önünde bir çukur kapanıyor, bir çukur açılıyor” diyen İlker Aycı, “Her platformda aynı sorunları konuşuyorsak büyük bir sorunla karşı karşıyayız demektir. HİB Türkiye’ye döviz kazandırması açısından çok önemli bir görevi sürdürüyor. Biz bu ülkenin taşıyıcısıyız, biz olmadan ihracat olmaz. Biz olmadan kimse kimseyle kavuşamaz. Dolayısıyla bu sektörde ister küçük olsun ister büyük olsun herkesin taşıdığı sorumluluk, bu ülke için çok önemlidir ve vazgeçilmezdir. İşte bu açıdan; gerek uluslararası kapı geçişlerinde, gerek gümrüklerde yaşadığımız bekleme sürelerinde, gerek belge alırken oluşan masraflar ve harcanan zamanda, gerekse vize sorunlarında UND, TOBB  ve HİB olarak sizlere hizmet etmek boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dernekler Haberleri

Tal Trailer TREDER’in Üyesi Oldu
TOKKDER
2,75 Milyar Dolar Oldu
OSS Derneği, 2024’ün İlk Çeyreğini Değerlendirdi
Lansmanını Gerçekleştirdi