Otomotiv sektörü Ar-Ge’de de lider

Ar-Ge merkezlerinde çalıştırılan tam zamanlı eşdeğer personel sayısının 15’e indirilmesi yönünde Resmi Gazete’de yayımlanan kararın sanayi şirketlerini Ar-Ge merkezi kurmaya teşvik etmesi bekleniyor.

TAYSAD Başkanı Alper Kanca, “Özellikle orta ölçekli sanayi kuruluşlarındaki Ar-Ge merkezi sayısında önemli oranda artış sağlayacağını öngörüyoruz” dedi.

Ar-Ge merkezlerinde istihdam edilecek tam zamanlı eşdeğer Ar-Ge personeli sayısının tespiti hakkındaki kararnamenin birinci maddesi, 17 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak değiştirildi. Ar-Ge yasasının ülkemizdeki sanayi için değerli bir kazanım olduğuna dikkat çeken TAYSAD Başkanı Alper Kanca, "Ar-Ge konusunda 3 önemli unsurun bir araya gelmesi gerekiyor. Bunlardan birincisi, bürokrasi, sanayi ve üniversite tarafındaki insan kaynağı potansiyeli. İkincisi ise gelişimi yöneten, yönlendiren bir teşvik sistemin kurulması. Üçüncüsü de tabii ki Ar-Ge ikliminin tesis edilmesi. Bu yasa, Türkiye’nin önemli bir kazanımıdır, sanayiye ve ülkemize ciddi faydası olacaktır” dedi.

Otomotiv sektörü Ar-Ge’de de lider

Başkan Alper Kanca konuşmalarına şu sözlerle devam etti:

“Türkiye'de Sanayi Bakanlığı onaylı 600 civarında Ar-Ge merkezi var. Ar-Ge merkezleri içinde en büyük pay, açık ara ile  otomotiv sektörüne ait. TAYSAD üyelerinden 90’ını Ar-Ge Merkezi ünvanına sahip. Bu rakam, Türkiye’deki tüm Ar-Ge Merkezleri’nin yüzde 15’inin Otomotiv Tedarik Sanayicilerince kurulduğunu gösteriyor. Milli gelir içindeki payımız ile kıyaslandığında, Ar-Ge merkezi sayısında olağanüstü bir önderliğimiz var. Rakamlardan da anlaşıldığı üzere, ihracatta olduğu gibi Ar-Ge’de de otomotiv sektörünün liderliği söz konusu… Sadece Ar-Ge  merkezi sayısında değil, faaliyetler konusunda da etkiliyiz. TAYSAD üyeleri, hali hazırda cirolarından ortalama yüzde 2,5-3’lük bir payı Ar-Ge’ye ayırıyor. Bu rakam Türkiye ortalamasının yaklaşık 3 katına denk gelmekte. Sağlanan teşvikler ile Ar-Ge’ye yapılan yatırımların ve yaratılan katma değerin artacağına inanıyoruz. Firmalarımızın da Ar-Ge desteklerini verimli şekilde kullanarak, süreç geliştirmenin ötesine geçmesi; katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine yönelmesini ümit ediyoruz. Dernek olarak bu konuda da henüz imkanlardan faydalanmamış olan  tüm üyelerimizi bilgilendireceğiz, teşvik edeceğiz, destekleyeceğiz. Daha fazla Ar-Ge daha fazla gelir, istihdam ve ihracat demek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dernekler Haberleri

Tal Trailer TREDER’in Üyesi Oldu
TOKKDER
2,75 Milyar Dolar Oldu
OSS Derneği, 2024’ün İlk Çeyreğini Değerlendirdi
Lansmanını Gerçekleştirdi