"Yüksek Voltaj" Oto Servislerini Dönüştürecek!
Eğitimli ve nitelikli teknik personel sıkıntısının yaşandığı oto servislerinde, önümüzdeki yıllarda bu problemin derinleşeceği öngörülüyor.
Oto servislerinde hizmet yeterliliği, uygun ekipman ve eğitimli teknik personel aracılığıyla sağlanabilirken, ülkemizde TSE belgeli sadece 1140 adet özel otomobil servisi bulunuyor. Kalifiye istihdam sorununun yaşandığı satış sonrası hizmetlerinde problemin derinleşmesinde elektriklileşme sürecinin büyük önem kazanacağı öngörülüyor. Elektrikli araçlarla ilgili olarak birçok oto servisinin bilgi birikimine sahip olmadığını dile getiren TOSEF Başkanı ve RS Servis CEO'su Ünal Ünaldı, hazırdaki sektör çalışanlarının da dönüşüme ayak uydurmadığı takdirde işini kaybedeceğini vurguladı.
"Ustalık" değer kazanmaya devam edecek
Ara eleman açığı sebebiyle gün geçtikçe oto servislerinde çalışan eğitimli teknik personelin değer kazandığını ifade eden Ünaldı "Fakat zamanla egzoz, motor, mekanik ustaları kendilerini yeni nesil elektrikli araçlara uygun şekilde eğitim almazsa, elektrikli araçlar konusunda ihtisas sahibi olan çalışanlar ve servisler ön plana çıkacak. Bu araçların bakım aralıklarının uzun olması ise bir diğer problemi beraberinde getiriyor. Yine de elektronik arızalar, fren sistemi ve yürüyen aksam servis işlemi görmeye devam edecek." dedi.
Yüksek voltaj büyük risk
Geleneksel oto servislerinin elektrikli araçlardan uzak durmasının önemli bir nedeni olduğunu söyleyen RS Servis CEO'su Ünal Ünaldı, "Bugün kullandığımız araçlarda kullanılan 12 Voltluk akü, 350 Volta ulaşan elektrikli araç pilleri yanında hiçbir şey. Yüksek voltaj ölümcül bir risk ve servislerin en ufak bir fren balatası değişiminde dahi pil bağlantısını kesmesi gerekiyor." şeklinde konuşurken "Bunun da tek yolu ciddi güvenlik eğitimlerinden ve doğru ekipmanlardan geçiyor." ifadelerine yer verdi
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.