MAN '26' firmaya 'Anlaşmalı Üst Yapıcı Sertifikası' verdi
Türkiye’deki üst yapı sektörünün büyüyerek belli noktaya geldiği günümüzde MAN, denetim çalışmaları sonucunda onay sürecini başarıyla tamamlayan firmalar için bir sertifika töreni düzenledi.
Gerçekleşen sertifika törenine, MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. CEO’su Tuncay Bekiroğlu, MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz, Üst Yapıcılar Koordinatörü Şinasi Ekincioğlu, Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdürü Can Cansu İstanbul Şube Grup Müdürü Aydın Yumrukçal, Kamyon Satış Müdürü Serkan Sara, MAN Almanya’dan Uluslararası Üst Yapı Yönetimi Achim Dematio, Üst Yapı Teknik Yönetimi Richard Sum ve Anlaşmalı Üst Yapıcı olmaya hak kazanan 26 firma katıldı.
“Türkiye’de bir ilk”
“Türkiye’de ve dünyada 2007/46/AT yönetmeliği ile araç üreticileri ve üst yapıcılar ortak üretim mantığıyla çift aşamalı imalat süreci için bir araya geldiler” diyen MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş Üst Yapıcılar Koordinatörü Şinasi Ekincioğlu “ bizim tamamlanmamış şase araçlarımızın üstüne üst yapı yaparak müşteriye ulaşan bu üst yapıcı partnerler bizim için stratejik önem taşıyorlar” şeklinde konuştu.
Üretici firmalar ile üst yapıcı firmalar arasındaki teknik işbirliğinin güçlenmesi amacıyla üst yapıcılarla yapılan anlaşmanın duyurulmasıyla birlikte üst yapıcıların kendilerini müşterilerine tanıtabilecekleri bir belgenin de ellerinde olmasının önemine değinen Ekincioğlu, “Uygulama sözleşmelerin imzalanması süreci içerisinde yavaş yavaş oluştu. Sözleşmeler mevcut ama bunu bir belgeye dökerek takdim etmek, daha önce Türkiye’de olmamıştı” ifadesini kullandı.
“Üst yapı Türkiye’de daha hesaplı”
Türkiye’deki üst yapı sektörünün çok ciddi bir noktaya geldiğini belirten Ekincioğlu, “Dünyada endüstrinin gelişmesi belli faz farklarıyla oluyor. Üst yapı halen belli yönleriyle Türkiye’de daha verimli, daha hesaplı olabiliyor. O yüzde de ihracat şansını yakalayabilen bir sektör” dedi.
Almanya’daki üst yapıcılarla Türkiye’dekilerin farklı çalıştığını aktararak Türkiye’deki üst yapıcılarla olan anlaşma gereği çalışma şekli hakkında da bilgi veren Ekincioğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizim Almanya’daki üstyapıcılarla yapılan anlaşmalar, onlar kademelendiren sistem ile Türkiye’deki arasında bir farklılık var. Biz zaman içerisinde onlar birleştirme amacındayız. Türkiye’de bizden teknik bilgi ihtiyacı duyan her üst yapıcıya teknik dokümantasyon sayfamızın ve ABBİ(Geliştirilmiş Yapı Oluşturucu Arayüzü) adını verdiğimiz üst yapıcı sayfamızın üyeliğini yapma yönüyle ortak çalışıyoruz. Onlara bu fırsatı veriyoruz. İsteyen her üst yapıcı bu teknik bilgilendirme ağına katılabiliyor. Hatta bir yazı da verebiliyoruz ve diyoruz ki bu firma bizim teknik bilgi ağımıza katılmıştır. Anlaşmalı üst yapıcılıkta bundan farklı bir yön var. Biz firmaya BPY onayı (business Partners Approval) diye söz edilen ticari partnerlik onayı veriyoruz. Yani son müşteri bizden MAN aracını alıp, belirli bir üst yapıcıdan da takribi olarak yasada belli olan 50 adedin üzerinde bir üst yapıyı sipariş ediyorsa, o üst yapıcı bizim doğal partnerimizdir.”
Anlaşmalı üst yapıcı firmalar
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. tarafından yapılan değerlendirme sonucunda gerekli kriterleri yerine getirerek “Anlaşmalı Üst Yapıcı” olmaya hak kazanan firmalar, Alfatek, Schwing Stetter, Beta, Betonstar, Çuhadar, Efe, Emek, Güneri, Hidrokon, Hidrosan, Imer& LT, Karba, Katmerciler, Kocaoğlu, Köse, Mateş, Meiller, NT Grup, Ok Kardeşler–OKT, Öztreyler, Özünlü, Putzmeister, Serin, Symex, Tırsan, Volkan ve Yolbak olarak belirlendi.
www.tasimacilar.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.