Ekol Lojistik Paqize ile Trieste’ye doğru ilk seferini gerçekleştirdi
Ekol Lojistiğin İstanbul’dan Trieste’ye yapacağı taşımalarda kiraladığı gemilerden ilki olan Paqize Haydarpaşa limanından hareket etti.
Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul’un kendi araçlarını İstanbul- Trieste hattında çalıştırılmak üzere kiraladığı 3 gemiden ilki Haydarpaşa’da düzenlenen bir törenle hareket etti.
Ro Ro Cargo tipi olan Gemi, 2010 yılında UND Deniz için inşaa edildi. UND Deniz’in iflas etmesiyle Yunanlı bir firmaya satılan 193 metre boyunda ve 26 metre genişliğinde olan gemi ortalama 15.4 knots hızına ulaşabiliyor.
Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul’un ev sahipliğinde düzenlenen ve Haydarpaşa limanından Trieste’ye gidecek olan geminin hareket törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’ın yanı sıra Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, UND Başkanı Ruhi Engin Özmen ve Genel Sekreter Fevzi Çakmak, Un Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu ile çok sayıda sektör temsilcisi katılmasının ardından Musul, konuklarını ilk seferi yapılacak olan Paqize adlı gemisini gezdirerek yapılacak olan Ro Ro seferleri ve alınan gemilerle ilgili olarak da bilgilendirdi.
“Yeni oluşuma destek vermek gerekir”
İstanbul-Trieste hattında Ekol Lojistiğin araçlarını taşımak için çalıştırılacak olan Paqize adlı geminin sefer töreninde konuşan Talat Aydın, yeni Ro Ro şirketine destek verilmesi gerektiğini belirterek sektöre hayırlı olması temennisinde bulundu. Lojistik sektöründeki bir şirketin Ro Ro hattı kurmasının önemine değinen Aydın, sektörün de bu imkanı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyerek Bu bir imkândır. İmkânın da var olabilmesi için yaşaması lazım. Herkesin bunun yaşaması için gayret göstermesi lazım” şeklinde konuştu.
UN Ro Ro’dan da bahseden Aydın, Türkiye’de ikinci bir taşımacılık şirketinin de var olduğunu söyleyerek aralarında adil ve tatlı bir rekabetin olması gerektiğinin altını çizdi.
Kombine taşımacılık sistemini bakanlık olarak desteklediklerini de belirten Aydın dünyadaki lojistik firmalarının çok modlu taşıma sistemi modelini uyguladıklarını bunda karayolu, deniz yolu ve trenle desteklendiğini hatırlatarak bu 3 modun başlangıç ve bitiş noktasını oluşturduğunu söyledi.
Talat Aydın, sektörün kendini yenilemesinde bakanlığın bir kez daha destek olgunun altını çizerek “Bakanlık olarak Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nü kurduk. O da emekleme döneminde. Gittikçe daha güçlü bir kamu kuruluşu olarak, düzenleyici otoritesi olarak kendini ortaya koyacaktır” dedi.
Amaç sadece kendi gemilerini taşımak
Kendi Ro Ro şirketini kurmanın mutluluğunu yaşayan Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul ise, Ülke ekonomisine de katkı sağladıkları için bir kez daha mutlu olduklarını yineledi.
Ekol Lojistik olarak ithalat ve ihracatta rekabet gücünü arttırmanın kalitede ve fiyatta olumlu sinyaller vereceğini ifade eden Musul, bazı lojistik firmalarının da kendilerini desteklemek için Ro Ro seferlerinin ilk günü için araçlarını verecekleri konusunda söz verdiklerini söyleyerek “Sağ olsunlar, araç vererek bizi desteklediler” dedi.
Yatırım maliyeti 100 milyon Euro
Gemi dahil yaptıkları yatırım maliyetinin 100 milyon Euro olduğunu söyleyen Musul, her geminin 250 adet treylere yapılan toplam yatırım maliyetine denk geldiğini belirtti.
Yapılan yatırımın bir Ro Ro işletmesi olmak adına yapılmadığını sadece kendi araçlarını taşımaya yönelik yapıldığını hatırlatan Musul, “Biz Ro Ro işletmesi olmak için yatırım yapmadık. Kendi yüklerimizi taşımak için yatırım yaptık. Bu seferlik arkadaşlarımızın jestleri nedeni ile farklı firmalara hizmet veriyoruz ama normalde kendi yüklerimizi taşımak için yapmış olduğumuz bir yatırımdır. Bizim için gemilerimiz; treylerimizle ya da depomuzdaki forkliftimizle eş değer. İşimizi daha iyi yapmak adına ihtiyaç duyduğumuz bir araç” diyerek alınan 3 geminin ileriye dönük satın alma amaçlı kiraladıklarını söyledi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.