Aliağa, lojistik köy istiyor
Aliağa Belediyesi, İzmir bölgesinde kurulması düşünülen Lojistik köyün, tüm ulaşım ağlarının odağında bulunan Aliağa’ya kurulması için tavsiye kararı aldı.
Aliağa Belediye Meclisi, İzmir’de kurulması düşünülen lojistik köyün, tüm ulaşım ve sanayi ticaret altyapısına sahip durumda ve köyün Aliağa’da kurulmasını istiyor. Aliağa Belediye Meclisi’nin aldığı tavsiye kararı bakanlıklara ve TOBB’a gönderilecek. Belediye Meclisi’nden Lojistik köy için tavsiye kararı çıktı
Aliağa Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısında, Meclis üyesi Haydar Karaman’ın önerisiyle konuyu gündemine aldı. Belediye Meclisi, Aliağa’nın lojistik köy olabilecek tüm olanaklara sahip bir sanayi ve ticaret kenti olduğunu belirterek, İzmir ilinde kurulması düşünülen Lojistik köyün Aliağa’ya kurulması için tavsiye ve irade kararı aldı. Alınan karar Bakanlıklar, TOBB gibi kurumlara gönderilecek.
“Aliağa, büyük bir ulaşım ve lojistik potansiyeline sahip”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Aliağa, bir lojistik köy kurulmadan büyük bir ulaşım ve lojistik potansiyeline sahip oldu. Nemrut körfezindeki konteyner terminalleri, limanlar, Çandarlı Kuzey Ege Limanının başlaması, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile Aliağa önemli bir üretim, dağıtım ve ihracat üssüne dönüştü. Lojistik köye ihtiyaç var. Belediye Meclisimiz bu anlamda önemli bir tavsiye kararı aldı” dedi.
“Ülkemizin Avrupa ve Akdeniz’e en yakın kapısı Aliağa”
Lojistik köy ile ilgili meclise kapsamlı bilgi sunan Haydar Karaman, “Aliağa bu gün 68 bin nüfusa sahip bir sanayi ve ticaret kenti. Türkiye’nin dev sanayi kuruluşları, Aliağa’da. İlk 100’e giren firmalardan 15"i Aliağa"da yer alıyor, Türkiye"nin demir-çelik üretiminin %45"i Aliağa"da yapılıyor. Ülkemizin Avrupa’ya ve Akdeniz’e en yakın kapısı Aliağa’dır. Biz de Aliağa olarak bu planlamanın içinde yer almak istiyoruz” dedi.
“Lojistik köy, liman kentlerinin olmazsa olmazı”
“Avrupa’da bu konuda yaptığımız inceleme ziyaretlerinde Lojistik köyün liman kentlerinin olmazsa olmazı olduğunu gördük” diyen Karaman, “Nemrut Körfezi'nde yılda 50 milyon tonluk elleçleme yapıyor. Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın devreye girmesi ile de Malta Limanı'nın yükleri de bu limandan transfer edilecek. Bu projeyle bölgede lojistik köy belirlenmesinin öneminin daha da artacağı açıktır” dedi. www.tasimacilar.com 10.02.2012 / 10:25