Ciro hedefi 300 milyon lira
Son üç yılda sektörde yarı yarıya bir büyüme oranı yakalayan Etis, 2015 yılında dağıtım lojistiğine ağırlık verecek. Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, 2014 yılını 210 milyon TL ciro ile kapattıklarını hatırlatarak, bu yılki ciro hedeflerini ise 300
Geçen yıl yüzde 60’lık bir organik büyüme sağlayan Etis Lojistik, yılı 210 milyon TL ciro ile kapattı. Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, “Bu rakam öngörülenin yüzde 10 üstünde oluştu. Bu, son üç yılda ortalama yüzde 50 civarında büyüyen bir lojistik organizatör olarak hem sektörün alışkın olmadığı, hem de sürdürülebilirlik açısından yönetilmesi gereken önemli bir büyüme trendi demektir. Böyle bir büyüme hacmi kuşkusuz bize ve sektöre önemli bir ivme kazandırıyor” dedi. Kılıç, büyüyen iş hacmiyle doğru orantılı olarak organizasyon yapılarını, insan kaynaklarını ve yatırım varlıklarını da genişletip yenilediklerini ifade etti.
Hızlı ve yaygın saha kabiliyetine sahip bir Lojistik organizatör olarak Türkiye’nin 13 merkezinde operasyon noktaları ile hizmet sunduklarını vurgulayan Erdal Kılıç, 2015 yılında da iddialı olduklarını kaydetti. Kılıç başta entegre lojistik olmak üzere, insani yardım lojistiği ve özellikle dağıtım lojistiği alanlarında hem İK, hem IT hem de varlık yatırımı planladıklarını ifade etti.
2015, lojistik yatırımlar yılı olacak
Bu yıl sektörde özellikle lojistik yatırımlara ağırlık verileceğini öngördüklerini kaydeden Genel Müdür Erdal Kılıç, lojistik sektörünün 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi koyduğunu hatırlatarak bu çerçevede öncelikle orta vadeli programın içerisinde lojistik yatırımlar ve bunların ortaya çıkardığı fırsatların konuşulacağını belirtti. “Lojistik köylerin, demiryolu yatırımlarının, liman ve liman arkası yatırımların takip edileceğini ve yeni yatırımların hayata geçeceğini düşünüyoruz” diyen Erdal Kılıç,sektöre yönelik tahminlerini şöyle sıraladı:
“Demiryolu Serbestleşmesi Kanunu ve bu kanun çerçevesinde yeni yatırım fırsatlarıyla sektöre yurt içi ve yurt dışından yeni yatırımcıların gelmesini bekliyoruz. Bir diğer tahminimiz ise kabotaj deniz taşımacılığına ağırlık verileceği. Bu anlamda özellikle Marmara Denizi’nde Ro-Ro pazarının hareketleneceğine ve böylece İstanbul’un her iki yakasındaki lojistik hareketin güney Marmara bağlantılarının çok yönlü gelişeceğine inanıyoruz.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.