CAG Logistics, Bir daha “Lojistik işi kadınlara göredir” diyor
CAG Logistics; kadın istihdamına dair örnek uygulamalara imza atıyor. CAG Logistics, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde verdiği “Lojistik işi kadınlara göredir” mesajıyla ön yargıları ve cam tavanları birlikte aşmaya davet ediyor.
Yönetim kademesinde yüzde 50’den fazla kadın çalışan oranıyla sektörüne örnek teşkil eden, Soycan Şirketler Grubu, fırsat eşitliği kültürünü daha güçlü ve kalıcı bir yapıya dönüştürmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Tüm grup şirketlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı politikalar benimseyen ve “Eşit işe eşit ücret” uygulamasını hayata geçiren Soycan’ın 70 yıllık köklü geçmişinde ve 14 şirket ile 7 ülkeye yayılan kıtalararası başarısında kadınlar etkin rol oynuyor.
Grup, CAG Logistics şirketiyle, özellikle erkek egemen olarak görülen lojistik sektöründe uzun yıllardır süregelen “Lojistik işi kadınlara göre değildir” anlayışını tersine çevirmek için tüm sektör oyuncularını “Lojistik işi kadınlara göredir” demeye çağırıyor. 2021 yılında, UN Global Compact ve UN Women’ın ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza atan ve Türkiye’de kendi sektöründe WEPs imzacısı olan ilk 10 şirket arasına giren CAG Logistics, bununla birlikte lojistik sektöründe kadınların karşılaştığı negatif ayrımcılığın son bulmasını hedefliyor. Şirket ayrıca yönetim dahil olmak üzere tüm kademelerde ve kritik noktalarda daha fazla kadının görev almasını, böylelikle fırsat eşitliğinin sağlanmasına liderlik etmeyi amaçlıyor.
Kadınlar, “Kamyoncu mu olacaksın?” söylemini yıkarak, lojistik sektördeki cinsiyet ayrımını kaldırıyor
Sözleşme içinde yer alan prensiplere bağlı kalarak kadınların hem toplumsal hem de iş hayatında daha yüksek oranda ve karar verici rollerde aktif olarak yer alması için farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Soycan Şirketler Grubu ve CAG Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan, “Çeşitli raporlara göre kadınlar, küresel tedarik zincirlerinde ve lojistikte tüm sektörlerde üst düzey yönetici pozisyonlarının yüzde 20’sinden azını temsil ediyor. Türkiye’de ise bu oranın daha düşük olduğuna inanıyorum. Üniversitelerin lojistik kulüpleriyle bir araya geldiğimiz buluşmalarda mesleğe yeni adım atacak genç kadın meslektaşlarımızı dinlerken çok üzülüyorum. Üniversite eğitimleri, ilk staj deneyimleri ve hatta kariyerlerinin ilerleyen yıllarında dahi, ‘lojistik işinin kadınlara uygun olmadığı, kadınların özellikle karayolunda zorlanacağı’ ve benzeri ön yargılara maruz kalıyorlar. Öyle ki, lojistik mesleğini tercih eden arkadaşlarımıza hala “Kamyoncu mu olacaksın?” şeklinde sorular yöneltilebiliyor. Bunun sebebini de, toplumumuzda lojistik sektörüne ve lojistisyenlik mesleğine hala hak ettiği değerin verilmemesine bağlıyorum. Daha yeni yeni pandemi ile lojistiğin ne kadar hayati ve aslında her şeyin temeli olduğu anlaşılmaya başlandı ancak gidecek çok uzun bir yolumuz var. Umut verici olan ise, bu farkındalıktan hareketle lojistik sektörü oyuncuları olarak, akademinin de iş birliğiyle, son yıllarda çok önemli projelere imza atıyoruz. Bu sayede lojistik sektöründe her geçen yıl daha çok kadın, yönetim kademeleri dahil tüm kademelerde daha aktif, daha görünür, daha fazla söz sahibi olmaya başladı. Bugün karşımızda ne istediğini bilen ve iş hayatının her alanında sözünü söylemekten çekinmeyen kadınlar var. Lojistik sektörü zorlu koşullara sahip bir sektör ama kadınlar dikkatleri, takip yetenekleri ve detaycı yönleriyle sektördeki tüm zorlukların üstesinden kolayca gelerek sektördeki cinsiyet ayrımını ortadan kaldırıyor ve başarılara öncülük ediyorlar” dedi.
Soycan Şirketler Grubu’nun yönetim kademesinin yüzde 50’sinden fazlasını kadınlar oluşturuyor
Soycan Şirketler Grubu’nun kurum kültüründe, yönetim anlayışında ve vizyonunda topluma örnek teşkil edecek stratejiler yer aldığının da altını çizen Soycan, “Lojistik işi kadınlara göredir’ anlayışıyla hareket ettiğimiz CAG Logistics başta olmak üzere tüm grup şirketlerimizde toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliğine yönelik politikalar uyguluyoruz. Bugün yönetim kadememizin yüzde 50’sinden fazlasını kadınlar oluşturuyor. Genel müdürü de kadın olan şirketimizin üst ve orta kademelerde çalışan kadın oranı da yüzde 50’nin üzerinde. Bu anlayıştan hareketle, kadınların yalnızca cinsiyetlerinden ötürü özellikle de erkek egemen olarak görülen lojistik sektöründe karşılaştığı ön yargıların ve cam tavanların aşılmasını misyon edinerek, üzerimize düşen adımları atmaya devam edeceğiz” diye ekledi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.